I et åpent brev fortalte Zidane nylig hvorfor han gir seg som Real Madrid-trener ett år før kontrakten utløper.

– Jeg gir meg fordi jeg føler at klubben ikke lenger gir meg den tilliten jeg trenger, skriver franskmannen.

Han beskriver en manglende forståelse og verdsettelse av jobben som hver dag gjøres av 150 personer i og rundt klubben.

– Jeg er en vinnertype og har vært her for å vinne trofeer. Men bak dette er det mennesker, følelser og liv, og jeg sitter med en følelse av at dette ikke blir verdsatt. Det er ingen forståelse for denne dynamikken i en stor klubb, beskriver han.

Norge møter Luxembourg onsdag og Hellas søndag. Begge kampene spilles i Malaga.

Ståle Solbakken røper at Norge stiller følgende lag mot Luxembourg:

André Hansen - Jonas Svensson, Stefan Strandberg, Kristoffer Ajer, Birger Meling - Mohamed Elyounoussi, Morten Thorsby, Martin Ødegaard, Jens Petter Hauge - Alexander Sørloth - Erling Braut Haaland

Ødegaard, som starter kampen mot Luxembourg sentralt på midtbanen sammen med Morten Thorsby, har selvsagt sett avskjedsbrevet fra Zidane.

– Jeg fikk med meg det. Det får være hans meninger, hans ord. Jeg skal ikke kommentere det, det er hans opplevelser, sier nordmannen.

Zinedine Zidane har vært en nøkkelmann for Martin Ødegaard i Real Madrid.

Men fotballeksperter har vært usikre på hva det siste året har gjort med det forholdet mellom Ødegaard og Zidane.

Ødegaard fikk raskt spørsmål om egen fremtid.

– Jeg har ikke så mye å si. Det er to fine matcher her som er fokus, sier han.

På spørsmål om han har fått noen signaler fra Real Madrid, svarer 22-åringen:

– Jeg har vært på lån og har kontrakt med Real Madrid. Det er det jeg forholder meg til.

Martin Ødegaard på vei til søndagens trening i Marbella. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Zidane var trener for reservene, Real Madrid Castilla, da en 16 år gammel Ødegaard kom til den spanske giganten - og det var her nordmannen spilte i to år før han ble lånt ut til Heerenveen.

Zidane tok Ødegaard tilbake til Real Madrids A-lag etter en fantastisk sesong i Real Sociedad (2019/20), men drammenseren fikk lite tillit og det endte med utlån til Arsenal i januar i år.

– Zinedine Zidanes framtid kommer til å være en nøkkelfaktor for den endelige avgjørelsen angående Ødegaard, skrev den anerkjente fotballjournalisten Fabrizio Romano om Ødegaards fremtid tidligere i år.

– Det kommer en ny trener, og det blir spennende å se hvem som kommer. Det er alltid trist når folk gir seg, og jeg må takk Zidane for det han har gjort både på første- og andrelaget. Jeg har hatt et godt forhold til ham, beskriver Ødegaard.

Konfrontert med meldingen ««Ødda» må steppe opp og få det beste ut av meg» fra lagkompis Erling Braut Haaland, svarer Ødegaard:

– Jeg er enig i det. Jeg må steppe opp og få det beste ut av alle. Vi må steppe opp alle mann. Vi var ikke der vi skulle være sist.