Siddisene kom til Sandefjord med en god opplevelse i bakhodet, etter at de slo Sligo Rovers hele 5–1 i første oppgjør i den tredje kvalifiseringsrunden til Conference League torsdag kveld.

I Sandefjord startet kampen på verst tenkelig vis for Viking – men en sen utligningen gjorde at kampen endte med 2–2 og poengdeling.

– Utrolig skuffende etter en flott opplevelse i Europa. En tøff og vanskelig førsteomgang. Hadde vi ikke startet sånn, hadde vi vunnet denne kampen, sier Zlatko Tripic til Discovery+ etter kampen.

Ni minutter var spilt da formspiller Mohamed Ofkir (25) banket inn 1–0 for Sandefjord. Et innlegg fra venstre endte opp hos 25-åringen og han sendte ballen fint nede i kroken bak Gunnarsson.

Viking fikk tidligere i uken et bud avslått på nettopp Sandefjords Ofkir.

Kun fem minutter senere kunne Viking utlignet, men stolpen hindret Niklas Sandberg for nettkjenning etter et godt innlegg fra Harald Nilsen Tangen.

Halvveis ut i den første omgangen økte Sandefjord ledelsen. Kabran slo en fæl støttepasning, og da plukker Youssef Chaib enkelt opp ballen. Han gjorde ingen feil og bredsidet ballen i buret bak en utspilt Gunnarsson.

På tampen av den første omgangen kom Viking til to enorme sjanser ved Pattynama og Kabran – men en meget god Hugo Keto i Sandefjord-buret hindret redusering.

POENG: Viking-trener Morten Jensen måtte nøye seg med ett poeng mot Sandefjord søndag kveld. Foto: Geir Olsen / NTB

Viking tok virkelig tak fra start i den andre omgangen. To minutter inn i omgangen bommet Kabran på mål da han ble spilt helt alene inne i feltet til Sandefjord.

Fire minutter senere kunne Mai Traore redusert da han ble spilt helt alene gjennom med Keto – men sistnevnte gjorde seg stor og Viking-spissen satte ballen like til side for stolpen.

Men reduseringen kom til slutt. Zlatko Tripic ble byttet inn til pause og markerte seg umiddelbart. Han sendte keeper Keto ut i full strekk med et godt skudd, og ballen endte opp hos Kabran. Svensken banket inn reduseringen.

Viking fortsatte å kjøre kampen etter reduseringen og fem minutter før ordinær tid kom utligningen. Et hardt innlegg endte opp hos innbytter Herman Haugen som satte inn utligningen.

Flere mål ble det ikke – og det endte med poengdeling i Sandefjord søndag kveld.

PS! Returoppgjøret mellom Sligo Rovers og Viking kommende torsdag sendes på VG+ Sport.