Den argentinske fotballmagikeren avgjorde på klassisk Messi-vis med frisparkmål på overtid i debuten for Inter Miami søndag.

Kampen var mot meksikanske Cruz Azul. Onsdag fikk Messi for første gang møte amerikansk motstand. Og fremgangen fortsetter.

Inter Miami knuste Atlanta United 4–0, og Messi selv noterte seg for to scoringer.

Dermed har laget hans, som har slitt en del i år, kvalifisert seg for utslagsrundene i «Leagues cup», skriver AFP. Det er en turnering som samler de beste klubbene i USA og Mexico.

Messi samarbeidet ifølge nyhetsbyråret godt med sin finske spisskollega Robert Taylor. Den tidligere Tromsø- og Brann-spilleren markerte seg også med to mål.

FEIRET: En eller annen heldiggris fra Atlanta har sikret seg Lionel Messis drakt etter kampen som gikk i Fort Lauderdale. Finske Robert Taylor får drømmen oppfylt i USA. Foto: Lynne Sladky / AP / NTB

Messis første mål kom etter bare åtte minutter etter et fremspill fra tidligere Barcelona-kollega Sergio Busquets.

Atlanta hadde mannsmarkering på Messi med en annen argentiner, Santiago Sosa, men det ble ingen suksess for laget fra Georgia. Etter 22 minutter satt Messis andre mål.

Verdensmesteren fra Argentina fikk hvile etter 78 minutter da kampen i realiteten var avgjort.

Messis finske lagkamerat er godt fornøyd med Inter Miamis nye tilskudd.

– Han kan gjøre hva som helst med ballen. Han holder den i pressede situasjoner, og han tar riktig avgjørelse i 100 prosent av tilfellene. Han tilfører så mye kvalitet til dette laget. Han er verdens beste spiller, og det er en drøm som går i oppfyllelse når jeg får spille med han, sier Robert Taylor.