Det bekrefter Det franske fotballforbundet (FFF) i en pressemelding lørdag kveld.

Tidligere lørdag måtte Ballon d'Or-vinneren forlate den franske treningen med skade.

Benzema ble fraktet til et sykehus i den qatarske VM-byen Doha etter treningen, og resultatet av en MR-undersøkelse viste at superstjernen hadde pådratt seg en lårskade som vil kreve tre uker med restitusjon.

– Jeg gir aldri opp i livet mitt, men i kveld må jeg tenke på laget som jeg alltid gjør, skriver Benzema på Instagram.

– Det gjør at jeg må gi plassen min til noen som kan hjelpe laget vårt til et bra VM, skriver Benzema videre før han avslutter med å takke for alle meldinger han har fått.

Det kommer ikke frem i pressemeldingen om Frankrike henter inn en erstatter i troppen for Benzema.

Dersom en VM-spiller må melde forfall som følge av skade eller corona, kan det hentes inn en ny spiller i troppen så lenge det er minst 24 timer til lagets første kamp i mesterskapet.

– Jeg er ekstremt trist på vegne av Karim som hadde dette VM som et stort mål, sier Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps i pressemeldingen.

– Til tross for nok en smell for det franske laget, har jeg full tro på troppen min. Vi vil gjøre alt vi kan for å håndtere den enorme utfordringen som venter oss, fortsetter landslagssjefen.

Frankrike spiller sin første VM-kamp i Qatar mot Australia tirsdag. De to andre lagene i gruppen er Danmark og Tunisia.

Benzema føyer seg inn i rekken over franske giganter som mister mesterskapet i Qatar.

Fra før var blant annet Paul Pogba, N’Golo Kanté, Christopher Nkunku og Presnel Kimpembe på skadelisten.

Dermed er det et svekket fransk mannskap som skal prøve å forsvare VM-gullet fra 2018. Den gang var ikke Benzema med. Den franske spissen var borte fra landslaget i seks år som følge av en pikant sexvideo-skandale.

Både EM på hjemmebane i 2016 (finaletap for Portugal) og gullet fra verdensmesterskapet gikk fløyten for Benzema, før han var tilbake under EM i fjor. Der ble det exit i åttendelsfinalene mot Sveits.

For Real Madrid har Benzema herjet de siste sesongene, som blant annet endte med Champions League-triumf i mai. I oktober vant 34-åringen Ballon d’Or – gullballen – for første gang.