Vi skal ta en titt på denne uken tips, for allerede denne runden kommer det en dobbel.

Men først er vi nødt til å ta en innføring i hvordan man planlegger litt frem i tid. For komplisert? Se oppsummeringen nederst.

For denne uken kom beskjeden om at to utsatte kamper er flyttet til Gameweek 25.

Oppdatering: Fredag kveld det beskjed om to nye dobler også i Gameweek 27:

Disse fire lagene har dobbel i GW 25:

  • Arsenal (Leicester borte og Everton hjemme)

  • Everton (Aston Villa hjemme og Arsenal borte)

  • Liverpool (Crystal Palace borte og Wolves hjemme)

  • Wolverhampton (Fulham borte og Liverpool borte)

Både Liverpool og Arsenal har fine dobler i denne runden. Når man i tillegg tar med i beregningen at Liverpool begynner å få nøkkelspillere tilbake, er det noe man er nødt til å med i beregningen.

Samtidig har fire lag blankrunde i GW25:

  • Manchester United, Newcastle, Brighton og Brentford.

Dermed er man nødt til å begynne telle opp hvor mange spillere man har i Gameweek 25 og hvor mange spillere som har blankrunde.

Men det stopper ikke der. Det er nemlig også en stor blankrunde i Gameweek 28.

Årsaken er at det kolliderer med kvartfinalen i FA-cupen.

Kun fire kamper er bekreftet klare i GW28:

  • Arsenal – Crystal Palace

  • Aston Villa – Bournemouth

  • Chelsea – Everton

  • Nottingham Forest – Newcastle

De seks øvrige kampene kan bli utsatt avhengig av hvem som går videre. Det blir imidlertid minst fem kamper ettersom Fulham og Leeds møtes i FA-cupens 5. runde.

Den som taper 5. runde-kampen beholder sin kamp i Gameweek 28. Det betyr at vi får enten Liverpool – Fulham eller Wolves – Leeds avhengig av hvem som går videre.

Terminlisteeksperten Ben Crellin har laget en oversikt over sannsynligheten for at lagene får blank eller ikke.

I grafikken ser man GW28-kampene og hva som skal til for at kampene spilles. Du ser også en oversikt over hvilke lag de ulike lagene møter i 5. runde av FA-cupen:

Det endelige svaret på hvem som får kamp eller ikke i Gameweek 28 får vi først like før deadline i Gameweek 26.

FA-cupens 5. runde spilles 28. februar og 1. mars, som er samtidig som Gameweek 25.

Hvordan planlegge med chips?

Arsenal er den åpenbare nøkkelen ettersom de for øyeblikket ikke bare er det beste laget i ligaen, men har dobbel i GW23 og GW25 i tillegg til kamp i GW28.

Slik jeg ser det vil den beste løsningen være å forsøke å komme seg til Gameweek 29 uten å bruke wildcard eller «Free Hit» nå.

De fleste har tre Arsenal-spillere på dette tidpsunktet. Selv har jeg også Kepa og Kieran Trippier, hvilket betyr at jeg har fem spillere som er garantert kamp i Gameweek 28.

Med andre ord skal man klare å komme seg til den runden med de 7–8–9 viktigste spillerne som får kamp i den runden. Det synes jeg er mer enn nok.

Hvorfor er det viktig nå?

Jo, fordi jeg mener at fordelen av å ha wildcard og «Free Hit» vil være enorm etter blankrunden.

Trolig kommer det store dobbeltrunder i Gameweek 29, 33 og 37. Min plan er å holde hodet over vann til Gameweek 29, og så slå legge en ny plan fra Gameweek 29 og ut.

Den aller siste blankrunden kommer i Gameweek 32. Da kolliderer FA-cupsemifinalen med runden.

Det er altfor mye usikkerhet til at det kan bakes inn i en plan nå, men det er et godt argument for at jeg tror wildcard i Gameweek 29 med en plan om hvordan man manøvrerer seg gjennom blankrunden i GW32 og deretter bruker «Free Hit» i en av de to store dobbeltrundene.

Erfaringsmessig er det mye mer å tjene på å satse hardt på doblene, enn å kare til seg spiller nummer 9, 10 og 11 i blankrunde 28 for eksempel.

Med denne strategien i bakhodet: Hvordan løser man rundene som kommer nå?

Gameweek 23-dobbelen

Topplagene Arsenal og Manchester City har begge fine dobler. For meg er det ganske åpenbart hvem som er de beste valgene fra disse lagene.

Vi tar Arsenal først:

Bukayo Saka (8.3) og Martin Ødegaard (7.0) er de to som stikker seg ut. Som tredje spiller er Eddie Nketiah (6.8) fortsatt et fint valg, men det er en risiko for at Gabriel Jesus blir klar før Gameweek 28, som ikke er ideelt hvis du skal ha tre sikre Arsenal-spillere før den tid.

Hvis jeg kunne velge fritt ville jeg nok heller sikret meg med den målfarlige midtstopperen Gabriel Magalhães (5.2).

Derfor har jeg også et problem, for mine tre Arsenal-spillere er Ben White (4.7), Gabriel Martinelli (6.6) og Eddie Nketiah (6.8).

White er truet av Tomiyasu, Martinelli er truet av Trossard og Nketiah er snart truet av Jesus. Jeg er rett og slett i kjempetrøbbel.

Er det verdt å ta hit for å gjøre noe med disse nå? Ja, kanskje, hvis man regner så langt frem. Men samtidig: Det kan oppstå skader og nye situasjoner frem i tid, så jeg er forberedt på å lukke øynene og la det stå til.

Jeg kommer isteden til å ta sjansen på at det går bra, at poengforskjellen ikke blir veldig stor og at det er mer verdi i å bruke byttene på å skaffe meg dobbeltspillere i Gameweek 25.

Det leder meg også inn på Manchester City:

For hvem skal man egentlig ha her? Erling Braut Haaland (11.8) er selvsagt åpenbar. Jeg har Kevin De Bruyne (12.4) og må bare håpe at han passer inn i Pep Guardiolas taktikk i dobbelen.

Guardiola har vraket De Bruyne de siste kampene av taktiske årsaker. Fellesnevneren er at det har vært mot lag som har tre midtstoppere, og det har hverken Arsenal eller Aston Villa. Jeg anser derfor sjansen for at han starter begge kampene nå som ganske stor.

Utover det synes jeg forsvaret er et stort minefelt. Jeg tror Manuel Akanji (5.0) er ganske safe, men utover det er det vanskelig. Kanskje Rico Lewis (3.9) faktisk er ganske trygg, men ingen av City-forsvarerne har heller noe særlig offensivt potensial. Hvorfor skal man da prioritere å bruke bytte på det?

Det er også så mye usikkerhet rundt de offensive spillerne til Manchester City, også Riyad Mahrez (7.7), at jeg heller vil ha et ekstra bytte til en Liverpool-spiller i Gameweek 25 enn å bruke et bytte på en tredje Manchester City-spiller nå.

Mangelen på offensivt potensial hos forsvarsspillerne og den store risikoen for at dobbelen i praksis ikke blir en dobbel for midtbanespillerne (i det som attpåtil er en tøff dobbel), gjør at jeg kommer til å klare meg med to City-spillere denne runden.

Motargumentet er at Manchester City har to fine bortekamper mot Nottingham Forest og Bournemouth etter dobbelen.

Motargumentet mot motargumentet er at Forest har vært gode hjemme den siste tiden og City skal i tillegg ut i Champions League, hvilket øker rotasjonsfaren på nøkkelspillere.

Gameweek 25-dobbelen/blanken

Vi må nesten ta runde for runde her. Vi kan egentlig kjapt nevne Gameweek 24, som blir en mellomrunde for de fleste. Her kommer mye til å handle om å kvitte seg med spillerne som ikke har kamp i GW25.

For øyeblikket har jeg litt for mange: Trippier, Shaw, Fernandes, Rashford og skadde Rodrigo. Det betyr at jeg må bruke to av byttene mine på å få ut disse.

Selg heller Manchester United-spillere enn Newcastle-spillere på grunn av blankrunden i Gameweek 28.

Manchester United blanker i GW25 og GW28, og har Liverpool borte i GW26, så her kan man klare seg uten Shaw og kanskje til og med Rashford.

Selvsagt kan det være stor verdi å få ut en med blank i GW25 mot en med dobbel, men det blir en annen diskusjon når det nærmer seg, ettersom man uansett ikke vil ha inn Liverpool-spillere før den aktuelle runden.

Jeg lar meg imidlertid overraske over at mange Fantasy-entusiaster på Twitter og i ulike foraer kaster seg rundt for å få inn spillere fra Wolves eller Everton i Gameweek 25. En ekstra bortekamp mot henholdsvis Liverpool og Arsenal er da ingen grunn til at man skal sette jord og himmel i bevegelse?

Everton er riktignok sikret bortekamp i Gameweek 28, men det er borte mot Chelsea, så det er ikke veldig høyt det taket de opererer under.

Ny dobbel i Gameweek 27

Fire lag får altså dobbel i Gameweek 27. Det er disse lagene:

  • Crystal Palace (Manchester City hjemme og Brighton borte)

  • Southampton (Manchester United borte og Brentford hjemme)

  • Brighton (Leeds borte og Crystal Palace hjemme)

  • Brentford (Everton borte og Southampton borte)

Kun Crystal Palace har bekreftet kamp i Gameweek 28, hvilket gjør denne dobbelen et rent geitehelvete å gjøre noe med.

Brighton og Brentford har begge en veldig fin dobbel, så vi kan jo klamre oss til håpet om noen cupbomber som gjør at det blir enklere å kaste seg på.

Kanskje kommer jeg til å hente én med dobbel for å ha en sterk kaptein denne runden, for eksempel Kaoru Mitoma (5.2) og/eller Ivan Toney (7.7).

Oppsummering

Dette er veldig komplisert så derfor legger jeg hodet på huggestabben og kjører en liten oppsummering av hva som gjelder fremover:

  • Unngå wildcard eller «Free Hit» før Gameweek 29. Jeg kommer meg gjennom dobbelen i GW25 og blanken i GW28 med bytter og eventuelt hits.

  • Det kommer store dobbeltrunder i GW29, GW33 og GW37, i tillegg til en blankrunde i GW32.

  • Saka, Ødegaard og Gabriel er de tre beste valgene fra Arsenal på lang sikt.

  • Har man råd kan det være verdi i å prioritere et bytte Martinelli til Saka eller Ødegaard. Om du tror det lønner seg å gjøre det – selv om det kanskje koster et hit – må du vurdere selv.

  • Jeg prioriterer ikke å bytte inn en tredje Manchester City-spiller på grunn av rotasjonsfare og manglende offensivt potensial hos forsvarsspillerne.

  • Liverpool-dobbelen i GW25 må ikke undervurderes. De får spillere tilbake og kampene er fine.

  • Bruk GW24 til å gjøre deg klar til GW25. Å spare byttet slik at man har to bytter før dobbelen kan være en god idé. Liverpool har en tøff kamp i GW24, mens Manchester United-spillerne kan fint selges etter hjemmekampen mot Leicester i GW24.

Var det forståelig? Sannsynligvis ikke, men det er virkelig ikke enkelt å forklare alt på en enkel måte nå.

Slik ser mitt kaoslag ut før Gameweek 23, med kun ett bytte og stusselige 0.1 i banken:

Foto: Mitt Fantasy-lag

Jeg kommer til å spare byttet ettersom jeg ikke synes City-spillerne er så mye mer fristende enn de seks med enkeltkamp, samt at jeg ikke vil ta hit for å bytte ut White eller Martinelli nå.

Alle bytter fremover gjøres med tanke på Gameweek 25 og 28.

Det store bildet – eller makrobildet som man liker å si hvis man er litt ekstra pretensiøs – er for komplisert til at man kan gå inn i altfor mange enkle spørsmål.

Dersom du har konkrete dilemmaer og problemstillinger er det bare å diskutere i kommentarfeltet.

Denne runden er det vanlig lørdagsdeadline klokken 12.00. Lykke til!