På overtid vartet Kaoru Mitoma opp med magi. Japaneren trikset seg rundt i feltet før han brukte utsiden av foten til å sette inn 2–1-scoringen, som sendte Liverpool ut av FA-cupen.

– Det er mitt beste øyeblikk i Brighton så langt, sa Mitoma etter kampen.

– Det er et genialt øyeblikk fra japaneren. Det er vanskelig å akseptere, men det må vi bare, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp etter kampen.

Liverpool har bare vunnet én kamp i 2023, da de vant omkampen i den tredje runden av FA-cupen mot Wolverhampton. I Premier League ligger de nede på 9. plass.

– Lag ser svakhetene våre. De får selvtillit mot oss, du ser at Brighton ikke frykter oss i dag, sa en ærlig Andy Robertson til Viaplay etter kampen.

Overgangsmarkedet stenger på tirsdag. Det har vært mye snakk om at Liverpool trenger friskt blod i laget, spesielt på midtbanen, som har slitt denne sesongen. Men Klopp heller nå kaldt vann i blodet på den røde fansen som håper på signeringer.

– Nei, nei, nei, svarte Klopp raskt da han fikk spørsmålet av BEIN Sports.

– Ingenting kommer til å skje i dette overgangsvinduet. Alt er bra, la han til.

Liverpool hadde en skrekk-kamp sist de møtte Brighton. De regjerende FA-cupmesterne fikk riktignok en langt bedre start enn i 0–3-tapet for to uker siden. Etter en knapp halvtime ble Harvey Elliott spilt gjennom av Mohamed Salah. Alene med keeper sendte han Liverpool opp i ledelsen.

Men like før pause svarte Brighton. Etter en corner får Liverpool klarert ut i returrommet. Der sto Tariq Lamptey og klinte til. Skuddet gikk via Lewis Dunk og i mål.

Ti minutter før slutt ble Fabinho byttet inn. I en duell med Evan Ferguson kastet han seg inn og traff ankelen til unggutten. Ferguson var i smerter og Fabinho angret tydelig på taklingen ved å ta seg til ansiktet og riste på hodet.

– Det er godt å se bildene av Fabinho, som helt tydelig angrer på den taklingen, sa Viaplays kommentator Lars Tjærnås.

Fabinho slapp unna med gult kort.

Det så ut til at det skulle bli omkamp på Anfield, men Mitoma, som nå har scoret fem mål på de siste seks kampene ville det annerledes. Kunstscoringen gjorde at Brighton er klare for femte runde av FA-cupen.