Det bekrefter mor og manager, Kristine Haddal, til VG lørdag. Etter løpet i Zürich sist uke uttrykte Karsten Warholm til Lets Run at han var tvilsom til deltagelse i Eugene.

Karsten Warholm vant VM-gullet på 400 meter hekk i Budapest, men ble slått av Kyron McMaster under Diamond League-stevnet i Zürich for ni dager siden. Det var Warholms første «nederlag» i Diamond League siden samme mann slo ham samme sted i 2017 (!). Warholm «skyldte» – med glimt i øyet – på at det ble for mye champagne i feiringen av VM-gullet.

Diamond League-finalen går i amerikanske Eugene 16–17. september. Warholm skal løpe 400 meter hekk. Det er samme sted VM ble arrangert i fjor, da var Warholm preget av en skade som ødela store deler av sesongen og var sjanseløs på medalje.

Vinneren av Diamond League-finalen tjener 30.000 dollar – vel 322.000 norske kroner.

Jakob Ingebrigtsen satte verdensrekord i Brussel på 2000 meter. Foto: OLIVIER HOSLET / EPA / NTB

Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås skal også begge løpe en mile (1609 meter) i Eugene etter planen. Førstnevnte satte fredag verdensrekord på den uvanlige øvelsen 2000 meter, mens Nordås ble nummer seks i Brussel.

Håvard Bentdal Ingvaldsen tok sin første Diamond League-pallplass da han ble nummer tre på 400 meter i Belgia. Han er nå også kvalifisert for Diamond League-finalen.

Det er strenge krav for å få delta i Diamond League-finalen: Kun de seks beste sammenlagt i de tekniske idrettene, kun topp åtte i 100-800 meter og kun topp ti i 1500 meter og lengre distanser.