KRISTIANSAND: Under pandemien ble organisert idrett stengt ned sammen med resten av samfunnet. Senere har det vist seg at mange i samfunnet har falt av idretten og aldri kommet tilbake.

Sommerpatruljen, som ble startet av Idrettsrådet i Kristiansand, sikter på å holde barn og unge i idretten. Målet er å møte barn og unge på deres lokale områder, og sørge for at det skapes mer uorganisert aktivitet i nærmiljøene. I tillegg jobber de også mot kriminalitet, ved å «fange» ungdommen før de sklir utenfor.

Derfor reiser Sommerpatruljen rundt i Kristiansand, fra Søgne i vest, til Tveit i øst, for å sørge for at ungdommen har et fritidstilbud i sommer. Tilbudet varer fra 26. juni til 11. august.

Bildet viser hvor Sommerpatruljen vil være i de forskjellige ukedagene og klokkeslettene i sommer. Tilbudet varer fra 26. juni til 11. august. Foto: Skjermdump

Sommerpatruljen har med seg instruktører fra lokale klubber, som instruerer i hockey, amerikansk fotball, baseball, fotball og basketball. De tar også med utstyr til disse sportene, i tillegg til mange andre aktiviteter.

Kristiansand Pirates er en av idrettsorganisasjonene som stiller som instruktører. Styremedlem i Pirates, Anders Ian Ham, forteller om en interesse som varierer. Mange vet ikke om tilbudet.

– Det har gått veldig opp og ned. I tidligere år har vi hatt plasser med 100 barn og har i gjennomsnitt hatt mellom 13 og 18 stykker på plassene vi har vært. I år har vi så vidt kommet i gang, men har kanskje hatt mellom 5 og 10 stykker i gjennomsnitt. Flere steder har ikke noen møtt opp, forteller han.