Etter hele tre straffebom, to mål fra Ulrik Saltnes og et tredje fra Tobias Gulliksen rykket bodøværingene fra konkurrentene, og etterlater seg Molde hele elleve poeng bak i gullkampen.

Molde-trener Erling Moe var mildt sagt frustrert over at hans lag ikke fikk straffespark da Kristian Eriksen ble hindret i feltet.

– Nå er det tredje kampen på rad at vi blir tatt fra åpenbare ting som dommerne og VAR skal se. Jeg er drittlei av å stå sånn etter kampene og ta det opp. I mine øyne er den VAR- og dommerbiten blitt så alvorlig at det er et stort problem for norsk fotball, sier Moe til TV 2.

– Det beste laget vant. Det er ikke sutring på resultatet. Det er sutring på hvor dårlig vi er i Norge, med dommerstanden og VAR. Det er helt forferdelig, sier han videre.

Dommer Sivert Øksnes Amland viste sympati med Moe etter kampen.

– Moe var ærlige med oss etter kamp om opplevelsen i dag. Vi har forståelse for det. Vi må tåle kritikk. Vi må jobbe videre å utvikle VAR til det beste. Vi har troen på at dette er til det beste, sier Amland til VG.

Han forklarer videre at situasjonen med Eriksen som Moe ville ha straffe på ble diskutert i VAR-rommet.

– Spørsmålet er om dette er en klar feil som VAR skal gripe inn i. De ser at det er en holding som jeg ikke har sett, men de tok avgjørelsen om at denne ikke var klar nok. Vi har lagt lista høyt for hva som skal gripes inn på. Kanskje må vi senke den litt.

I pressesonen sto Amland og Kjetil Knutsen og diskuterte VAR-situasjonene i kampen. Der var Knutsen klar på at man må vise hele situasjonen på VAR-bildene og ikke fokusere for mye på én hendelse.

I tillegg skrøt Glimt-sjefen av dommeren. Både at han dømmer bra og at han står og svarer på kritikk i etterkant.

I Glimt-leiren var de naturlig nok veldig fornøyde med seier.

– Det var en veldig fin seier. Synes vi leverer den beste prestasjonen på Aker Stadion på mange år, sier Ulrik Saltnes til VG.

– Kjempefornøyd med eget bidrag. Det var en tung dag i dag, naturlig med så mange kamper på kort tid. Det tror jeg de og kjente på. Det var tunge bein og mange tunge hoder. Det preget nok kampen.

– Men det ble vel underholdende, sier Saltnes.

TO GANGER: Ulrik Saltnes ble tomålsscorer mot Bodø/Glimt i førsteomgang. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Det meste handlet om Bodø/Glimt den første halvdelen av førsteomgang, og etter 25 minutter med gult ballinnehav fikk Glimt belønning for strevet.

Ulrik Saltnes klinket ballen i nettaket etter en corner fra Patrick Berg.

Moldenserne svarte umiddelbart, og fire minutter senere stupte Magnus Grødem et innlegg fra Kristoffer Haugen i nettmaskene.

Det skulle imidlertid være gjestenes omgang. Nok en gang fra corner, nok en gang fra Saltnes. Den rutinerte midtbanemannen hælflikket ballen via Emil Breivik og Glimt hadde tatt tilbake ledelsen.

LEDELSE: Så glad ble Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen for å ta tilbake ledelsen mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Tobias Gulliksen ble spilt helt fri alene mot Moldes vikarkeeper Oliver Petersen og gjorde ingen feil da han trillet ballen i motsatt hjørne og inn til 3–1 i andre omgang

Da Berg feide ned Breivik i ren sabotasje gikk det en kule varmt for samtlige moldensere til tross for seks små grader og lagene barket sammen.

Og så bommet både Faris Pemi Moumbagna, Albert Grønbæk og Emil Breivik på straffespark. Molde – Bodø/Glimt, utrolig nok 1–3.

TRE BOM: Oliver Petersen reddet to straffespark fra Bodø/Glimt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB