Nederlenderen gjorde et poeng ut av det ikke er første gang laget gir fra seg enkle mål denne sesongen, da han fikk spørsmål om laget ikke håndterer presset etter den dramatiske 2–1-seieren over Brentford lørdag ettermiddag.

– Først og fremst, håndterer du ikke presset, da spiller du ikke her. Spillerne er så erfarne, de er av høy kvalitet. Jeg peker ikke på en spiller, men jeg har sett det fra sesongstarten. Vi må ta ansvar, sier han og fortsatte kort tid senere:

– Vi trenger lederskap. Det har vi ikke alltid. I dag har vi et frispark. Vi er ikke i balanse. Vi starter å spille. Derfra er det for lett. Det er tabber og feil. Det må vekk fra spillet vårt dersom vi vil ha suksess.

SLET – IGJEN: André Onana, her i samtale med midtstopper Jonny Evans under lørdagens kamp mot Brentford på Old Trafford. Foto: DARREN STAPLES / AFP / NTB

For Brentford ledet 1-0 lenge på Old Trafford. Målet i det 25. minutt var – slik ten Hag beskriver – bare en lang rekke personlige feil.

  • Først da Casemiro slurvet i en pasning på egen halvdel.

  • Gjestene kontret, men et relativt ufarlig innlegg ble klarert svakt av backen Victor Lindelöf.

  • Den svake klareringen resulterte i en avslutning de aller fleste mente keeper André Onana burde reddet.

Listen over svake prestasjoner på keeperplass og i det bakre ledd begynner å bli ganske lang.

– Det er samme historie om igjen, sier ten Hag oppgitt.

– Vi gjør totalt feil valg. Det er så enkle balltap. Vi har egentlig for gode spillere til å opptre sånn. Men dette bør være et vendepunkt, sier han.

For United-manageren roste imidlertid moralen, mener spillerne viste sterk karakter og ikke minst tro da Scott McTominay på egenhånd snudde en bekmørk situasjon til full jubel og gledesrus på Old Trafford.

Det ble stilt spørsmål ved ten Hags utspill om at dette kunne være et vendepunkt. Da en journalist spurte om det også kunne være et engangstilfelle, svarte han slik:

– Slike kamper er som brennstoff i garderoben. Da skjønner de hvor dypt de må grave for å få resultater. Vi kan ikke ta lett på det. Du spiser eller blir spist i fotballen. Vi har blitt spist for mange ganger av motstandere som er mer sultne.

– Det må forsvinne. Hver eneste spiller må levere hvert sekund han er på banen. Når man ikke er besluttsom på banen så blir vi straffet for det. Det må endre seg, sier han klokkeklart.