Petter Northug (38) skriver i en tekstmelding til VG onsdag at han går torsdagens lagsprint i klassisk stil under NM del 2 på Lillehammer.

Den konkurransen skal han gå med lillebror Even (28) for Strindheim ILs førstelag – og brødreduoen skal måle krefter med en rekke landslagsløpere i sesongens siste konkurransehelg.

– Alle med litt ambisjoner bør slå meg med 15 sekunder på en etappe. Om de ikke gjør det, så er de på feil arena. Jeg er treig, altfor tung og har dårlig motor. Even har ikke vært i nærheten av Klæbo de siste helgene. Jeg vil si laget vårt er direkte dårlig, vurderer Northug overfor VG.

Blant brødreduoens tøffeste konkurrenter blir Byåsen IL, der Didrik Tønseth og Johannes Høsflot Klæbo skal gå.

– Det kan bli brutalt, sier Didrik Tønseth til VG om Northug-møtet på første etappe.

– Spesielt med den formen han har vært i i år. Det handler vel om å få mest mulig sekunder på meg slik at Even får et forsprang på Johannes. Men går de to ut sammen så bør vel Johannes ta det.

Tønseth mener på sin side at Strindheim IL på papiret er et veldig bra lag.

– Even har vist stor form siste del av sesongen. Så er det en liten stund siden Petter gikk som han gikk under Norgescupen på Nes, men det blir et sterkt lag. Men jeg vil si at ethvert lag som har Klæbo på laget, må anses som favoritter.

Lillehammer Skiklub, med landslagsløperne Martin Løwstrøm Nyenget og Håvard Solås Taugbøl, blir også et av lagene som kan stå i veien for Northug-medalje.

For Varden IL fra Meråker skal den norsk-irske verdenscupløperen Thomas Maloney Westgård gå i tospann med Emil Iversen, mens Erik Valnes får selskap av Maiximilian von Selchow Bie. De to sistnevnte representerer Bardufoss og Omegn Idrettsforening.

PS: Lagsprinten begynner med en kvalifisering klokken 15.00 torsdag. Finalene for damer og herrer begynner klokken 18.00. Alt sendes på NRK1.