Lillestrøm med en mann mindre avgjorde kampen da Kenneth Høie dummet seg ut helt på slutten og ble tatt på senga av den islandske spissen.

Begge lagene åpnet svært forsiktig, og de første 10.minuttene på Åråsen klarte ingen av lagene å spille seg til noe i nærheten av en målsjanse.

Dommer Sandmoen i fokus

Etter drøye 12.minutter fikk kanarifansen noe å reise seg fra setene sine for, men det endte med frustrasjon og pipekonsert mot dommer Brage Sandmoen.

Fredrik Guldbrandsen ble spilt gjennom med en Start-forsvarer på slep. Den hurtige Lillestrøm-spissen klarte aldri å stokke beina skikkelig alene med Kenneth Høie, og kanarifansen mente han ble revet i trøya, men dommer Brage Sandmoen vinket spillet videre.

Etter 20.minutt ble Guldbrandsen nok en gang spilt gjennom, denne gangen med en strålende pasning fra Nosa Igiebor. Nok en gang mente hjemmeublikummet at Start-forsvaret brukte ulovlige metoder for å stoppe ham, men spillet ble vinket videre og Start fikk klarert.

Start skapte ingen verdens ting og så usedvanlig bleke ut framover på banen i første omgang. Lillestrøm på sin side truet først og fremst gjennom en løpsvillig Fredrik Guldbrandsen som konstant lå og snuste på offsideinja til sørlendingene.

Halvtimen ut i omgangen brøt Lillestrøm inne på egen banehalvdel, og satte i gang en kontring som Guldbrandsen igjen var våkent med på.

Spissen timet tilsynelatende løpet sitt perfekt da Start stod høyt med stopperduoen Avni Pepa og Jesper mathisen, men atter en gang blåste Sandmoen, denne gang for offside og ble senere møtt med massiv pipekonsert fra kanarifansen på vei inn til pause.

Like før hvilen fikk hjemmelaget sin største sjanse til å ta ledelsen når Bjørn Bergmann Sigurdarsson fra langt hold hamret ballen i stolpen fra omlag 30 meter, men det sto uavgjort til pause.

Lillestrøm inspirert av en rørende avskjed med Anthony Ujah i pausen, gikk offensivt til verks i starten av 2.omgang, og skapte flere halvsjanser tidlig.

Pedersen scoret mot gamle lagkamerater

Start forsøkte å ligge tett og så ikke ut til å være veldig villige til å sende folk framover, mens Lillestrøm tok mer og mer over kampen på midten.

Etter drøye timen kom endelig den forløsende scoringen for hjemmelaget. Ballen ble lempet inn i feltet etter en dødball, og midtstopper Steinar Pedersen fikk stå helt alene i feltet og prikke Lillestrøm i ledelsen mot sin tidligere klubb.

Utlignet på sin første sjanse

Lillestrøm fortsatte å presse Start etter scoringen, og det så lenge ut til at hjemmelaget skulle øke ledelsen i sommersola på Åråsen, men ble tatt med buksa nede etter 77 minutter da Start tok vare på sin første store sjanse i kampen.

Starts Espen Børufsen gikk på et løp bak et passivt Lillestrøm-forsvar og snappet opp ballen rett foran en rusende Stefan Logi Magnusson som ikke hadde annet valg enn å felle midtbanespilleren og lage straffe.

Lillestrømkeeperen pådro seg direkte rødt kort i situasjonen og dommer Brage Sandmoen var aldri i tvil og dømte korrekt straffe til gjestene, som kaptein Ole Martin Årst enkelt prikket inn. Dermed var lagene like langt på Åråsen.

Fantastisk avslutning

Det ble en svært nervepiende avslutning på Åråsen, og Start fikk blod på tann av utligningen. Hjemmelagets spillere så svært frustrerte ut lenge, men griede å avgjøre kamoen til sin favør på svært merkelig vis like før full tid.

Start-keeper Kenneth Høie kom rusende ut og laget frispark helt ute ved sidelinjen. I frustrasjon over avgjørelsen løp han bort og kjeftet på dommer Sandmoen, men en våken Bjørn Bergmann Sigurdarsson tok frisparket kjapt og lobbet elegant ballen i det tomme målet.

En kjempetabbe av Høie!

Lillestrøm vant dermed 2-1 og noterte sin tiende seier på rad mot Start på hjemmebane.