MOLDE (Rbnett): Molde-trener Tor Ole Skullerud har vært forberedt på å miste Jo Inge Berget som hadde kontrakt med MFK fram til juli. Fredag ble overgangen til Ole Gunnar Solskjærs Cardiff offisielt bekreftet.

– Jeg ville selvfølgelig helst sett at han ble i Molde. Det er leit at vi mister en kvalitetsspiller. Men det har ligget i kortene at han ikke kom til å forlenge kontrakten, fastslår Skullerud.

Treneren kjenner Berget godt fra U21-landslaget. Han forstår spillerens valg.

– Jeg unner Jo Ingen denne muligheten, og mener det er helt riktig for en sånn spiller å ta steget ut nå. Det har med ambisjonene hans å gjøre. Jo Inge har vist sitt potensial i tippeligaen, i europacup, på U21-landslaget og på U23-landslaget. Det er positivt for norsk fotball at han går til Cardiff.

– Tror du Berget er god nok til å spille i Premier League?

– Det synes jeg er vanskelig å svare hundre prosent på så tidlig. Men jeg tror han kan bidra der ganske kjapt hvis han kommer riktig inn i klubben. Det er små marginer hvis man skal lykkes i England og det meste er opp til Jo Inge selv. Men han har alle forutsetninger med en manager og et trenerteam han kjenner godt fra før. Du kan ikke få en tryggere settingm som Molde-spiller enn Cardiff akkurat nå.

Skullerud vil ikke konstatere at MFK erstatter Berget før seriestart.

– Jeg ser åpenbare kandidater i troppen som kan fylle denne rollen. Agnaldo har mange av kvalitetene, Magne Hoseth har gjort det med hell tidligere. Og på sikt kan Eirik Hestad og Sander Svendsen bli slike typer. Samtidig er det ingen hemmelighet at vi ser oss rundt etter mulige forsterkninger, sier Skullerud og peker på at han heller ikke har valgt en spesifikk formasjon.

– Jeg har også en tanke om at vi kan variere litt og spille med to spisser. Da trenger vi kanskje ikke en ny Jo Inge Berget, sier Tor Ole Skullerud.