Bekkestua 20120528.Eliteserien i fotball 2012. Stabæk-spillerne jubler i eliteseriekampen mellom Stabæk og Lillestrøm på Nadderud stadion mandag.Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Aas, Erlend

Stabæk-Lillestrøm 4-1:

De jublet som de hadde vunnet EM eller Mesterligaen. Etter en blytung vårsesong for bunnlaget Stabæk kom endelig oppturen. En etterlengtet seier.

Supporterne har støttet laget trofast i målløs kamp etter målløs kamp, også 0-5 for Molde.

Man skulle kanskje tro at det var etter en slik kamp at spillerne fikk sko etter seg, men i stedet ble skoene kastet i pur glede mandag kveld, etter årets første seier.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Mesterligatriumf? Nei! Det er bare bunnlaget Stabæk som har vunnet en kamp. FOTO: NTB-SANPIX

— Det som er fint i fotball

Etter ni strake tap klarte Stabæk å snu den vonde trenden med en overbevisende 4-1-seier mot Lillestrøm. I løpet av kampens første 19 minutter hadde Torstein Andersen Aase, Fredrik Brustad (2) og Vegar Eggen Hedenstad scoret flere mål enn de tre målene laget så langt har i årets Eliteserie.

- Det er det som så fint i fotball. Du kan tape mange kamper, men så kan det snu. Jeg tror en del av guttene kunne droppet å ta ferie etter den gode følelsen alle sitter igjen med etter dagens kamp.

På Nadderud stadion hadde ikke Stabæk funnet nettmaskene siden Christian Keller satt 6-2 scoringen mot Vålerenga 26.oktober 2008. Returen til Nadderud denne seongen har vært en tøff reise for Stabæk.

Laget har ikke klart å sette ballen bak motstandernes keeper tross mange sjanser i noen av de fem hjemmekampene laget har spilt. Stabæk hadde ikke scoret på hjemmebane siden 20.november i fjor, men fotball er aldri forutsigbart. Den første omgangen understreket dette.

Ville jubelscener

Etter 454 minutter uten hjemmescoring hadde Torstein Andersen bestemt seg for at nok var nok. Etter tre minutter fikk den høyreiste angriperen til et høyst middelmådig treff, men ballen snek seg inn bak en ikke sjanseløs Sead Ramovic i Lillestrøm-målet. Jubelscenene var elleveville, og Vegar Eggen Hedenstad opplevde noe han ikke har hatt for vane å gjøre i Stabæk-drakt den siste tiden.

— Da Torstein (Red.anm Andersen Aase) satt inn det målet var det en lykkerus som jeg ikke har opplevd på en stund, sier høyrebacken til Stabæk.

Men i en fartsfylt innledning på kampen gikk Lillestrøm rett i angrep.

Brustad x 2

Erling Knudzon fikk drømmetreff inne i sekstenmeteren og volleyen fra den tidligere Lyn-spilleren fant veien til nettmaskene bak Mande Sayouba i Stabæk-buret, men dette skulle bli vertenes kveld.

Etter 15 minutter minutter fikk Fredrik Brustad mye plass ute på høyre. Den hurtige angriperen skar inn mot målet og banket ballen i det lengste hjørnet. Minuttet senere kopierte Brustad sin forrige scoring i det lengste hjørne, og der med sto det 3-1. — Det føles ut som vi har vunnet NM eller noe lignende. Det er helt ubeskrivelig, mener tomålscorer Brustad etter kampslutt.

Perle fra Hedenstad

Og effektive Stabæk lot seg ikke stoppe. Etter 19 minutter skrudde høyreback Vegar Eggen Hedenstad inn 4-1 etter et flott frispark fra over 20 meter.

- Jeg var allerede sikker på at ballen skulle i mål før jeg skjøt, uttaler Hedenstad til 100% Fotball

For første gang på veldig lenge kunne man begynne å snakke om effektive Stabæk, og laget fra Bærum fortsatte å kjøre over Lillestrøm. Svimle gjester måtte konstatere at laget var heldige som ”bare” lå under med tre mål etter den første omgangen.

Lillestrøm-trener Magnus Haglund ventet til det var spilt 64. minutter før han gjorde dagens første bytte. Gjestene prøvde å etablere offensivt spill, men slet med både bevegelse og ferdigheter der fremme. Den andre omgangen ble som ventet et langt gjesp.

Begge lag hadde sine sjanser, uten å utnytte dem, men kampen var jo allerede avgjort. Stabæks første 20 minutter av kampen sørget for det.