LA MANGA: Amerikanske Seattle Sounders er i La Manga med 28 spillere og et nesten like stort støtteapparat. Men det måtte en fysioterapeut fra Viking til for å få den svenske superstjernen Fredrik Ljungberg kampklar i Spania.

Knut N. Kristiansen, tidligere Brann-direktør, er Seattles hjelpemann i La Manga, og han var på let etter en kiropraktor da Ljungberg fikk vondt i ryggen før Rosenborg-kampen torsdag. Hjelpen fant han hos Viking.

— Jeg ga Ljungberg en halvtimes behandling. Han var veldig hyggelig og takket hjertelig for hjelpen, sier Øen Grova til Aftenbladet.no.

I og med at han ikke er utdannet kiropraktor ble Ljungberg sendt til en spesialist i Cartagena for en siste sjekk etter behandlingen hos Øen Grova, men den tidligere Arsenal- og West Ham-proffen var da så god i ryggen at han gjennomførte Rosenborg-kampen samme kveld.

- Jeg tror nok dette er den mest celebre pasienten jeg har hatt til behandling. Det var imidlertid ikke noen stjerne-nykker å spore hos Ljungberg. Han var tvers igjennom hyggelig. Og for meg var det jo en minneverdig episode, sier Grova.

"Freddie" Ljungberg er Seattle Sounders desidert største stjerne. Han har en grunnlønn på 9,4 millioner kroner, men med bonuser og sponsoravtaler kan han ifølge svenske medier tjene 60 millioner kroner per år.

Fredrik Ljungberg på treningsfeltet med Seattle Sounders på La Manga (Foto: Ole K. Sagbakken).