Trønderprofilene Robert Stene og Daniel Krogstad spikret hvert sitt skudd i mål på fortreffelig vis og sendte Ranheim opp til opprykksplass (nr. 2) til Tippeligaen igjen.

Lagets nyervervelse fra Tromsø denne sesongen, Mads Reginiussen (bror til landslagets Tore) har fått en ny sommer.

En del motgang og manglende spilletid i Tromsø er glemt. Her er det topp å være , sier 23 år gamle Mads Reginiussen.

I går la Reginiussen nok en gang ned et solid stykke arbeid i den defensive midtbanerollen. Det har ført til at Ranheim i år er blitt enda bedre til å hindre motstanderen i å score. På 13 kamper er det kun blitt tolv baklengs. Reginiussen ble hentet til Ranheim da gårsdagens kaptein for Sandefjord, Kenneth Dokken gikk fra Ranheim i fjor.

–Mads er en klegg

–Mange snakket om at Ranheim mistet så mange spillere i fjor og at det ville bli et vanskelig år. Dette viser vel at de som er blitt igjen har blitt ganske gode. Alle drar i samme retning og for meg har det vært viktig å få tillit gjennom å spille fast igjen, sier Reginiussen, som blir omtalt som ydmyk positiv og arbeidsom i Ranheim-miljøet.

– Jeg er på utlån ut denne sesongen, men skal studere økonomi i byen så vi får se hva som skjer etter at utlånsperioden er over, sier han.

Ranheim og Tromsø deler på lønnsutgiftene.

– Mads er en klegg defensivt og gjør en solid defensiv jobb for laget. Det er ikke lett å oppdage for de som ikke har gode fotballøyne, for han gjør mye usynlig godt arbeid som ofte ikke blir like godt belønnet, men for oss er han en flott tilvekst, sier trener Aasmund Bjørkan som trente hans andre bror, Christian mens han var i Alta.

Avgjør, og taper sjelden

Bjørkan har fått en kanonstart på sin trenerjobb i Ranheim. Laget avgjør jevne kamper, taper svært sjelden, er solide defensivt og har i tillegg spisskompetanse foran i målscorerne Stene og Krogstad.

Landslagets assistenttrener Ola By Rise så kampen og ga følgende dom over Ranheim.

Solid hardt arbeid. Helhjertet med mye «passion» i laget og et godt kollektiv. Gøy å se at spillere fra andredivisjon har kommet seg opp og viser seg frem slik de gjør. Flere spillere tar stadige steg og det er en fin lagmoral som gjør det lettere å bli bedre her. Dette er blitt en viktig arena for trøndersk fotball , sier By Rise.

Dermed ser det også ut til at RBK så avgjort ser ut til å lykkes med sin satsning på Ranheim.

–Ikke bare flaks

Ekspertkommentator på NRK i går Halvard Toresen svarte slik på spørsmål om hva det er som gjør Ranheim til et topplag nå:

Spillerne virker trygge på arbeidsoppgavene sine. De er solide bak. De vinner ikke bare på grunn av tur i dag selv om Sandefjord var tannløse foran mål. De drar i havn jevne kamper og har noen spennende profiler med god avslutningsdyktighet .

– Kan Ranheim rykke opp?

I denne serien har ingen lag vært mer interessant enn Ranheim. Hønefoss har kanskje den bredeste troppen, men holder Ranheim dette nivået gjennom sesongen, kan alt skje. Så hvorfor ikke , spør den tidligere norske landslagskapteinen.

–Serien er ei suppe

Trener Bjørkan er mer opptatt av å samle poeng i banken som han selv sier enn å se på tabellen.

Kjetil Rekdal sa det slik på tv lørdag og jeg sier det samme i dag: Vi teller poeng ned til streken og teller antall poeng i banken fremfor å se på tabellen. At vi leder er hyggelig, men denne serien er ei suppe og det er bare ni poeng ned til nedrykksstreken, så uansett hvor kjedelig det høres ut så holder vi oss til klisjeen om å ta en kamp av gangen vi , sier Bjørkan.

Sommervarmen, scoringene og et publikum som fem minutter før slutt trampeklappet Ranheim inn med sangen «Hele parken, hele parken», så i hvert fall ikke ut til å ha det kjedelig.