VESTLANDSHALLEN (bt.no): 2015 startet slik 2014 sluttet for Brann. I den aller første treningskampen for vinteren tapte de for et lag fra nivået under. Denne gangen var det 2. divisjonsklubben FK Fyllingsdalen som slo laget som rykket ned fra eliteserien i fjor.

Rikard Norling og Brann-spillerne fikk en skuffende treningskamp mot Fyllingsdalen. Foto: Eirik Brekke

— Jeg synes faktisk det var noen ting, som vi hadde pratet og trent på, som fantes der. Men vi må være raskere i den siste tredjedeln av banen, sier Brann-trener Norling til Bergens Tidende.- Det er selvsagt at vi er misfornøyde med resultatet, det er åpenbart, legger han til.

Se hele intervjuet med Norling i videovinduet over.

Jens Aase og Geir André Herrem scoret Fyllingsdalens mål i henholdsvis første og andre omgang. Scoringene kom etter svikt på defensiv dødball og et straffespark laget av Fredrik Heggland.

Brann brukte kampen til å gi de fleste spillerne en kamp i beina. Nesten hele laget ble byttet i pausen.

Fyllingsdalen tok ledelsen

Brann så ivrige ut i åpningen, og stormet idet dommeren blåste i gang kampen. Allerede etter tre minutter spill hadde både Erik Huseklepp og Marcus Pedersen fått hver sin kjempesjanse til å sende Brann i ledelsen, men begge misset i avslutningsøyeblikket. Nærmest var Pedersen, som headet knallhardt på utsiden av krysset.

SMELL: Erik Huseklepp og resten av Brann-laget tapte 0-2 for Fyllingsdalen. Foto: Eirik Brekke, BT

Men til tross for at det var Brann som styrte kampen, var det Fyllingsdalen som først kunne juble for scoring. Snaue 20 minutter inn i kampen mistet Brann-keeper Øystein Øvretveit ballen i feltet etter en dødball. Keeperen vartet deretter opp med en feberredning like etter, men på Fyllingsdalens tredje forsøk gikk ballen i nettet. Jens Aase fikk æren av å bredside 2. divisjonslaget i ledelsen.Etter scoringen fortsatte Brann å spille rundt Fyllingsdalen uten å komme til de helt store sjansene. Nærmest var Pedersen etter en halvtimes spill, da han forsøkte å styre Kasper Skaanes’ gode innlegg i mål. Bare minutter senere forlot Brann-spissen banen med en skade.

Like før pause fikk også innbytter Jakob Orlov en kjempesjanse. Men svensken sleivet avslutningen utenfor mål.

Det sto 0-1 til pause.

Doblet ledelsen med straffescoring

Etter den korte hvilen byttet Brann nesten hele laget, og det nye stopperparet Fredrik Heggland og Fredrik Pallesen Knudsen fikk umiddelbart problemer. En pasning i bakrom satte begge ut av spill og Heggland måtte bruke ulovlige midler for å stanse Fyllingsdalens angriper. Dommeren hadde ikke noe annet valg enn å gi straffe.

Fra krittmerket var Geir André Herrem iskald og doblet ledelsen for Fyllingsdalen.

Et svakt Brann-lag slet med å komme til sjanser på Olafur Bjarnasons godt organiserte lag. Først 20 minutter inn i den andre omgangen spilte de seg til noe som lignet på en sjanse, da Emil Hansson forsøkte seg med en frekk lobb fra snaue 20 meter.

Litt før tiden blåste dommeren av kampen. Brann tapte 0-2 mot Fyllingsdalen