– Jeg liker ikke å si sånne ting, og det er mange årsaker til at vi ikke holder helt inn. Men i de kampene jeg har ledet laget er det altfor mange som har sluknet altfor tidlig. Det er ikke til å stikke under en stol, sier Mons Ivar Mjelde til Fædrelandsvennen.

Han har akkurat sett laget gå på det femte av fem mulige tap i serien med ham som leder. Samtidig har Start tapt ni strake kamper på bortebane – ny klubbrekord.

Det er snart to måneder siden laget tok sitt siste poeng i divisjonen de trolig kan vinke farvel til etter 2011. Alt tyder på at Start er på full fart ned i 1. divisjon, med ti kamper igjen å spille er laget seks poeng bak både Sogndal og Sarpsborg. Historiene etter kampene er de samme:

Start klarer ikke å gjøre det de avtaler. Start ser etter hvert slitne ut, Start er rufsete bakover og sliter med å skape noe fremover. Dessuten må Start vinne neste kamp – det skal de klare.

Les også:

Trenger en oppkjøring

Men treneren innrømmer altså at spillerne er for dårlig trent, i går sluknet laget et kvarter før slutt etter å ha vært inne i sin beste periode i kampen.

Mjelde sier også at han trolig trenger lang tid på å få spillerne til å spille med den intensiteten han ønsker i 90 minutter.

– Ideelt sett trenger jeg nok en vinter på det , sier treneren.

Fysioterapeut Jørgen Rostrup , som poengterer at han ikke er fysisk ansvarlig i Start, mener laget som helhet ikke er for dårlig trent.

– Noen kunne vært bedre trent, men laget er godt nok trent. Jeg tror mer vi er i en vond mental spiral. Jeg tror det påvirker det fysiske også, sier den tidligere verdensmesteren i orientering.

I går så flere av spillerne ut til å ha løpt fra seg når det var 20 minutter igjen. Sluttspurten de trengte kom aldri.

Vil ha spiss

Mjelde er også klar på at Start har behov for forsterkninger dersom de skal klare å ta igjen lagene over.

– En i forsvaret har vi jo snakket om. Jeg skulle gjerne hatt bedre dekning på topp også, men vi må se på økonomi og ta en grundig diskusjon på det. Jeg må jo også si at jeg er takknemlig for at vi har klart å hente inn Espen Søgård, Amin Nouri og Olav Tuelo Johannesen, sier Mjelde som måtte hive innpå to midtstoppere da laget jaktet scoring i går.

Statistikksenter Eliteserien:

– Har det vært en større utfordring for deg en du trodde, dette Start-laget?

– For å svare ærlig på det; ja, utfordringen har vært større enn jeg hadde håpet på. Vi blir bedre, det er jeg trygg på, men nå er viktigheten av akkurat det veldig kortsiktig. Det å spille sammen et lag tar tid, svarer Mjelde.