Michael Laudrup er stor i Spania. Dansken fikk sine beste år som fotballspiller i landet, først for Barcelona fra 1989 til 1994, før han skiftet til erkerival Real Madrid, hvor han ble værende til 1996. Hans fortid i Barcelona, og hans relativt imponerende periode som Swansea-sjef, gjør han til en naturlig kandidat til å ta over den katalanske storklubben en dag.

De siste ukene har spanske medier spekulert i at den dagen kan komme raskt, da Barcelona har gått gjennom en tøff periode under Tata Martino etter årsskiftet.

Derfor var det ikke overraskende at Laudrup ble spurt om Barcelona-jobben da han stilte på et PR-arrangement fredag.

— For en hvilken som helst trener, å lede Real Madrid, Barcelona, Bayern München. Svaret er åpenbart, sier Laudrup ifølge den spanske sportsavisen AS.

Holder Madrid som favoritt

Laudrup mener imidlertid at det er for tidlig å spekulere i Martinos fremtid.

— Det er alltid rykter når ting ikke går bra. Men vi er i mars, og de store klubbene tar ikke beslutninger nå, sier Laudrup.

Laudrups møte med pressen var i sammenheng med at Real Madrid møter Barcelona søndag. Før den kampen har katalanerne tapt 3 av siste syv ligakamper, noe som har skapt en luke på fire poeng opp til ligaleder Real Madrid. Laudrup mener imidlertid ikke at Barcelona er i krise.

— Ordet krise blir brukt for raskt. De er i finalen av Copa del Rey, kjemper om ligagullet og i kvartfinalen av Champions League. Hvilket ord skal vi bruke hvis det går dårligere, spør Laudrup retorisk.

Men dansken tror Barcelona kan få det tøft søndag.

— Laget som spiller hjemme er alltid litt mer favoritt. For meg, er Madrid litt mer favoritt til dette oppgjøret, sier Laudrup.

Kampen spilles søndag klokken 21.