Barcelona dominerte de første 20 minuttene av kampen — nesten uten at Lionel Messi var involvert. Men de gangene argentineren får ballen, blir det ofte svett for motstanderen. I alle fall når han lader frisparkfoten.

Ajax våknet

Fra 20 meter banket han inn ballen via stolpen bak en sjanseløs Vermeer i Ajax-målet. Frisparket skaffet han for øvrig selv.

Etter scoringen våknet også Ajax og Lerin Duarte, som fikk et par feite muligheter til å score, uten at han lyktes.

Dermed gikk Barcelona til pause med 1-0.

Etter hvilen brukte han bare ni minutter på å vise hvem som er sjefen. Messi altså. Barcelonas nummer 10 la ballen fint til rette innenfor 16-meteren og klinket ballen i mål.

3-0 kom da katalanernes storsignering før sesongen, brasilianske Neymar, la inn foran mål mot Gerard Piqué som med et solid hodestøt økte ledelsen.

Svarte Ronaldo

Cristiano Ronaldo scoret hat trick mot Galatasaray tirsdag, og verdens beste spiller kan vel ikke være dårligere enn verdens nest beste?

Messi tok nok en gang grep rundt 16 meter fra Ajax' mål, og to skuddfinter senere avsluttet han i nota.

Minuttet etter fikk Ajax straffe da Mascherano feide ned Duarte. Kolbeinn Sigthórsson kunne i det minste gjøre kvelden litt mindre ydmykende, men det ville ikke Barcelona-keeper Victor Valdés ha noe av. En ikke altfor god straffe ble fint reddet av Valdés.

4-0 og både Messi og Barcelona i rute.

FAKTA

Gruppe E

Chelsea (England) – Basel (Sveits) 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 Oscar (45), 1-1 Mohamed Salah (71), 1-2 Marco Streller (82).

38.000 tilskuere.

Schalke (Tyskland) – Steaua Bucuresti (Romania) 3-0 (0-0)

Mål: 1-0 Atsuto Uchida (67), 2-0 Kevin-Prince Boateng (78), 3-0 Julian Draxler (85).

49.358 tilskuere.

Gruppe F

Marseille (Frankrike) – Arsenal (England) 1-2 (0-0)

Mål: 0-1 Theo Walcott (65), 0-2 Aaron Ramsey (84), 1-2 Jordan Ayew (str. 90).

32.000 tilskuere.

Napoli (Italia) – Borussia Dortmund (Tyskland) 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Gonzalo Higuain (29), 2-0 Lorenzo Insigne (67), 2-1 Juan Camilo Zuniga (selvmål 88).

58.000 tilskuere.

Rødt kort: Roman Weidenfeller (45), Borussia Dortmund.

Gruppe G

Austria Wien (Østerrike) – Porto (Portugal) 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Lucho Gonzalez (55).

37.500 tilskuere.

Atlético Madrid (Spania) – Zenit St. Petersburg (Russland) 3-1 (1-0)

Mål: 1-0 Miranda (40), 1-1 Hulk (58), 2-1 Arda Turan (64), 3-1 Leo Baptistao (80).

Gruppe H

Barcelona (Spania) – Ajax (Nederland) 4-0 (1-0)

Mål: 1-0 Lionel Messi (21), 2-0 Messi (55), 3-0 Gerard Piqué (69), 4-0 Messi (75).