I en sjansefattig og kjedelig kamp ble Vegard Landros og Kim Nyborgs scoringer stående igjen som kampens eneste mål på Gjemselund.

Få målsjanser

Ingen av lagene fikk en god start på kampen, og det største dramatikken i starten av kampen oppsto da Tommy Eide Møster etter 12 minutter måtte forlate banen. Etter en hodeduell ble midtstopperen liggende med blod fossende ut av hodet, og Vetle Gulowsen kom inn som erstatter.

Kampens første store sjanse kom etter 25 minutter. KILs Samir Fazlagic fikk kjempetreff på et frispark fra 18 meter, ballen gikk forbi Anders Kristiansen, men på streken sto Esben Ertzeid og på imponerende vis reddet han ballen med hodet.

Hjemmelaget fikk en opptur etter den store sjansen, og seks minutter senere var de igjen farlig frampå. Denne gangen var det Lars Krogh Gerson som avsluttet et flott innlegg fra høyrekanten. Kristiansen i Bryne-målet måtte varte opp med en flott redning.

Bryne skapte lite framover, men da de først kom til en målsjanse fikk de full uttelling. Etter 37 minutter slo Vegard Landro et innlegg fra 40 meter inn i sekstenmeteren. Ballen gikk forbi samtlige spillere, og spratt via vinkelen inn i mål.

— Det var nok litt tilfeldig at den ballen dabbet opp i krysset og ikke gikk i tverrliggeren. Du kan nok godt si at det var litt flaks, sier Landro.

Resten av første omgang skjedde det fint lite, og Bryne fikk dermed gå til pause med en litt ufortjent 1-0-ledelse.

- Vi forsvarte oss bra, men var alt for dårlige med ball i første omgang. Derfor er jeg fornøyd med at vi ledet til pause, for det var ikke fortjent, sier Bergersen.

Effektive Bryne

Kongsvinger var det spillemessig beste laget etter pause, men hjemmelaget skapte ikke en eneste målsjanse.

Omgangens første målsjanse var det Bryne som skapte. Etter 72 minutter la Landro inn fra høyre i sekstenmeteren, men Larsen klarte ikke å presse ballen ned fra drøyt fem meters hold.

Resten av omgangen var relativt jevnspilt, men ingen av lagene produserte farligheter. Bryne var dødelig effektive på Gjemselund, og på sin tredje målsjanse scoret de også dagens andre mål. I det 85. minutt ble Kim Nyborg frispilt til høyre i sekstenmeteren og elegant knallet han ballen langs bakken og inn i det lengste hjørnet.

Resten av kampen rodde Bryne enkelt i land, men et skår i gleden var det at Klaus Vikesdal Petersen på overtid pådro seg sitt andre gule kort.

- Etter pause la Kongsvinger litt om og vi kom mer inn i kampen. Det er deilig med tre poeng, slår Bergersen fast.