Lise Klaveness (25) scoret selv målet som tippet kampen i retning av svensk seier og avansement i kvinnenes svar på Mesterligaen. En tabbe i Kolbotn-forsvaret sendte Klaveness alene med hjemmelagets keeper Lise Beate Bye knappe ti minutter ut i annen omgang. Umeå-angriperen gjorde ingen feil og ga bortelaget 2-1. Derfra og ut klarte ikke Kolbotn å tette igjen mot den stjernespekkede angrepstrioen bestående av brasilianske Marta, svenske Hanna Ljungberg og Klaveness selv. Det stoppet på 5— 1 til bortelaget, og dermed må Kolbotn vinne med fem mål på arbeidsplassen til Lise Klaveness neste søndag for å gå videre. Den tidligere Asker-spilleren har hatt suksess som fotballproff i Nord-Sverige, men nå vurderer hun å reise hjem til Norge.

— Jeg trives veldig godt. Fotballmessig går det ikke an å få det bedre. Men det er liksom livet rundt óg. Jeg har bare hatt fotballen. Det er ikke helt min stil, jeg må ha mange baller i luften. Jeg får se om de kan tilby meg noe, forteller 25-åringen. Da hun var hjemme i Norge studerte hun jus, men fortsatt mangler masteroppgaven for at hun skal kunne fullføre studiet. Derfor håper hun nå på at Umeå skal hjelpe henne å skaffe en traineestilling, slik at hun kan fortsette proffkarrieren ved siden av.

— Man drømmer om å være proff, men det er dritkjedelig, mener Klaveness, som føler at hun er såpass gammel at hun også må tenke på livet etter karrieren.

— Det frister å prøve et år til. Ett år som proff er ingenting. Det er litt sånn fifty-fifty nå, sier Klaveness. Om hun reiser hjem, er det gamleklubben Asker som frister mest.

Et annet argument for å holde Klaveness i Sverige, er forsøkene på å hente bestevenninnen og Kolbotn-spiller Ingvild Stensland til Umeå, som Aftenposten skrev i går.

— Det hadde vært stor stas om hun hadde kommet. Helt topp. Det er noe sånt jeg har savnet. Jeg vil ha litt av det jeg hadde her hjemme der borte også.