TEL AVIV (aftenposten.no): — Vi er alltid breiale, men på riktig måte. Vi har beina på jorda. Det er ingen fare for at vi skal miste fokus. Vi er en god gjeng som har med oss hodet, sier Marcus Pedersen.

England-kampen sendte Norge så å si rett inn i en semifinale. Tar England poeng fra Israel i sin kamp, er Norge klare for EM-semi uavhengig av eget resultat mot Italia.

Søndag fikk de norske spillerne lov til å kose seg med seieren og kjenne på den gode følelsen. Det gjorde de blant annet ved å besøke representanter fra den norske ambassaden i Israel i et idyllisk ambassadestrøk rett på utsiden av Tel Aviv sentrum.

På kvelden var det videogjennomgang av 3-1-seieren. Mandag startet jobben med Italia for alvor. For Tor Ole Skullerud & co. vil ha seieren mot det som trolig er gruppens beste lag og sikre gruppeseier.

- Guttene fikk lov til å suge litt på den karamellen, men det er også viktig at vi lander den kampen mot England og flytter fokus inn mot Italia. Det som er fint nå er at vi har fått inn noen nye spillere som vil markere seg og spille. Det er en fantastisk god og viktig energi å få inn i gruppen vår, sier Skullerud, som ikke tror spillerne er for høyt oppe etter England-kampen.

Det er heller ikke Joshua King, som så oppgjøret fra benken:

- Guttene er klare på hva som venter videre, og skal vi gå helt til topps er det i hvert fall to gode lag vi må slå, kanskje tre. Så vi skal klare å holde konsentrasjonen oppe.

Mandag kveld trente det norske laget på Bloomfield stadion i Jaffa i Tel Aviv. Det er her tirsdagens kamp mot Italia spilles.

Utgangspunktet er så enkelt som at hvis England tar poeng fra vertslandet Israel, er Norge videre. Da kan ikke Israel ta igjen Norge (Israel står med ett poeng, Norge med fire før siste kamp). Vinner Israel, kan Norge være avhengig av poeng mot Italia, men også målforskjellen taler til Norges fordel.