LONDON: — Jeg var forbannet på meg selv etter den missen jeg hadde halvannet minutt før slutt. Da skjøt jeg akkurat der jeg ikke skulle, i keepers armhøyde. Da jeg fikk sjansen i sluttsekundene, bestemte jeg meg for å se på keeper før jeg skjøt.

Det forteller Karo – jenta som alltid greier å holde hodet kaldt når det koker i sluttsekundene. Det gjorde hun også i EM-finalen mot Danmark i 2004. Da satte hun inn scoringen som trygget seieren, seks sekunder før slutt. I Copper Box fredag kveld kom 24-23-målet ti sekunder før slutt.

- Hva var planen etter den siste time out’en?

— At vi skulle legge press for forsvaret for å få opp skytterne, sier Karo. Da det ble mulighet for et gjennombrudd, lurte hun seg i stedet gjennom det danske forsvaret selv.

JUBEL : Så glade ble de norske jentene, og trener Thorir Hergeirsson, etter seieren over Danmark. (Foto: Kim Nygård).

Trene mot Spania

Med seieren over Danmark er Norge klare for kvartfinalen tirsdag. Hvem det blir mot, er helt åpent – bortsett fra at motstanderen heter Russland, Brasil, Montenegro eller Kroatia. I begge puljene er alle de fire kvartfinalistene klare. Danmark og Sverige er allerede fortapt i Norges pulje.

— Vi får bruke Spania-kampen (søndag) til å få til enda bedre samspill i angrep. Det er ikke så lett å få til alt i en sånn kamp mot Danmark – to lag som kjenner hverandre så godt og når det står så mye på spill. Vi får bare konsentrere oss om arbeidsoppgavene, sier Karo og smiler av det kjente uttrykket.

Sønnen på besøk

— Og så må vi luke bort alle de tekniske feilene, legger Heidi Løke til. Hun fikk sønnen Alexander over 1. august og mener at det har påvirket trivselen.

Vi har fått mye tid sammen, og det har vært ordentlig koselig. Godfølelsen har kommet. Nå er alt perfekt .

Mot Danmark traff ”ungareren” på seks av syv – den gamle, gode Løke-uttellingen.

— Jeg synes det kom seg allerede mot Sør-Korea. Nå er jeg der jeg skal være.

Men det er vel ikke hele Norges lag?

Bakspillerne traff på ni av 31 skudd...