ODD — VIKING 1-4:

SKIEN: For selv om det endte med klar seier, hadde aldri Viking noe spillemessig overtak. Seieren var et resultat av gode avslutninger og en keeper som reddet det meste i den andre enden av banen.

- Ja, vi var effektive i dag og scoret noen fine mål, sa Jonevret etter å ha sett laget sitt ta tre enkle poeng.

— Kampen var jevn i banespill, men vi stengte igjen bakover og vant derfor greit, fortsatte han.

Etter fire minutters spill fant Mattias Andersson Torgeir Børven med et innlegg, men spissen klarte ikke å heade ballen på mål.

Det lynte og tordnet over Skagerak Arena denne kvelden og kunstgresset var derfor enda raskere enn vanlig. Likevel hadde Rune Almenning Jarstein full kontroll da Simen Brenne testet landslagskeeperen fra 25 meter etter 8 minutter.

I det 11. minutt fikk Odd en kjempesjanse etter et frispark fra Torgeir Børven. Morten Fevang steg til værs og headet mot mål, men Jarstein hang godt med og nærmest klasket ballen i tverrliggeren med fingertuppene.

Minuttet senere satte Adem Güven opp Børven i perfekt posisjon, men nok en gang hang Jarstein med på notene og reddet den lave avslutningen bra.

Etter 13 minutter kontret Viking etter en feil av Emil Jonassen. Ballen havnet til slutt hos Veton Berisha som dro av én mann før han elegant satte ballen forbi Andre Hansen og i mål. Viking hadde tatt ledelsen mot spillets gang!

Jarstein stengte

To minutter senere traff Brenne glimrende på volley, men helt nede i stolperota lå Rune Almenning Jarstein og slo ballen til corner.

I det 18. minutt doblet Viking ledelsen. Trond Olsens frispark ble headet i stolpen av Lædre Bjørdal, men på returen var Veton Berisha våken igjen og satte enkelt inn 2-0 i åpent mål. Nå begynte det å se stygt ut for Odd!

Odd forsøkte å komme tilbake i kampen og skapte noen halvsjanser, men bortelagets effektivitet var dødelig og etter 37 minutter ble vondt til verre for Odd. Etter en corner havnet ballen til slutt hos Vidar Nisja inne i boksen. Fra 5-6 meter fikk han banket ballen mot mål, og Andre Hansen klarte ikke avverge. Nå begynte det å bli flaut for hjemmelaget.

Etter 42 minutter forsøkte Børven seg på frispark fra brukbar posisjon, men selv om ballen gikk igjennom muren hadde den aldri retning på mål.

Til pause var stillingen 0-3, mye takket være Rune Almenning Jarstein.

I det 56. minutt byttet Dag-Eilev Fagermo ut Adem Güven og satte innpå Frode Johnsen. Fem sekunder senere reduserte samme Johnsen etter en corner fra Simen Brenne. Selvsagt kom scoringen med hodet.

Økte igjen

Hjemmepublikummet begynte så smått å tro på en sensasjonell opphenting, men bare to minutter senere var forspranget tre mål igjen. For i det 58. minutt fikk Viking frispark på hjørnet av sekstenmeteren. Martin Ørnskov gjorde seg klar og skrudde ballen kontant opp i det lengste krysset. Andre Hansen burde kanskje reddet skuddet, men det spilte ingen rolle. Viking ledet hele 4-1. Etter 62 minutter var Ørnskov frempå igjen etter en corner, men bredsiden hans ble blokkert på veien mot mål.

Odd forsøkte å ikke gi opp, men bemerket seg mer med et par stygge tacklinger enn ved å skape sjanser.

I det 81. minutt fikk Herolind Shala en kjempesjanse til å redusere, men fra litt skrått hold klarte han ikke å overliste Rune Almenning Jarstein.

Etter 86 minutter fikk Morten Fevang brukbart treff på halvspretten fra 30 meter, men skuddet gikk et stykke over tverrliggeren.

De siste minuttene skjedde det svært lite, og kampen endte 1-4. - Odd var farlige på dødballer, men da de reduserte så scoret vi et veldig viktig mål i løpet av et par minutter. Deretter ble kampen ganske rolig og de siste ti minuttene hadde vi full kontroll, sa Jonevret.