WINNER: Robbie Winters sørget for Brann-bronse. Nå vil han ha flere spillere. Foto: Digitalsport

Brann har hentet elleve spillere før og under 2004-sesongen. Etter gårsdagens 2-2-drama mot Lillestrøm på Åråsen ble fasiten for sesongen bronsemedaljer og Royal League plass.

— Ragnvald (Soma), Olli (Olafur Bjarnason), Charlie (Miller) og Bengt (Sæternes) har klart styrket oss og hevet kvaliteten på trening, sier Winters.

Nå vil han ha enda hardere konkurranse om plassene på laget.

Etterlyser minst to nye

— Hvorfor ikke hente inn to kvalitetsspillere til. Vi trenger at det er kamp om hver eneste plass på banen, sier skotten.

Mons Ivar Mjelde liker at Winters ber om forsterkninger, men Brann-treneren kan verken love ham eller supporterne at kjøpefesten fortsetter.

— At han vil ha flere inn viser at han har ambisjoner på lagets vegne, det er positivt. Vi orienterer oss hele tiden i markedet, men det er umulig å si om det vil komme inn nye ansikter i løpet av vinteren, sier Mjelde.

I likhet med Viking-kampen for en uke siden, startet Winters på benken. Strekkskaden er der ennå. På Åråsen holdt beina i 45 minutter. På Ullevaal om en uke er planen at de skal holde i samtlige 90. — Det føles veldig bra ut. Alt tyder på at jeg er klar til å starte mot Lyn om Mjelde ønsker det, kommer det beskjedent fra toppscoreren.

I går laget han sitt 13. seriemål da han utliknet til 2-2 11 minutter før slutt. En pasning fra Raymond Kvisvik ble headet i mål av Winters som kom stormende på andre stolpe. Den perfekte pasningen kunne kostet Kvisvik 1000 kroner.

Tapte veddemål

— I sommer veddet jeg og Kvisvik om hvem som skulle blir toppscorer, sier Winters.

De endte begge på 13 mål. Kvisvik stikker av med tusenlappen.

— Jeg sa at han skulle få seieren ved uavgjort. En klar tabbe av meg. Han tar jo tross alt straffene, smiler 29-åringen.

Det store i gårsdagens serieomgang var det utrolige gulldramaet, men på Åråsen var det også et drama.

1-0, 57 min: Bjarnason falt og mistet ballen klønete på egen banehalvdel. Magnus Powell snappet ballen og spilte vegg med Michael Mifsund. Powell gjorde ingen feil og smelte ballen under Håkon Opdal i Brann-målet.

— Fryktelig klønete gjort. Har ingen unnskyldning, kommer det fra midtstopperen, som etter kampen i går måtte forklare seg på islandsk fjernsyn.

Da var Brann på femteplass.

Både Tromsø og Ham-Kam ledet sine kamper på daværende tidspunkt.

Uvitende om femteplass

— Akkurat det fikk jeg faktisk ikke med meg. Jeg var veldig opptatt av at vi kun skulle konsentrere oss om kampen. Jeg tror at flere av spillerne heller ikke var klar over at vi en stund lå på femteplass, sier Mjelde.

Femteplass hadde vært både en gedigen nedtur og en stor skuffelse.

1-1, 68 min: Utlikningen til Scharner sendte Brann på ny opp på tredjeplass.

2-1, 76 min: Corner til Lillestrøm, Opdal prøvde å komme ut, men ble stående på mellomdistanse. Gylfi Einarsson nådde høyest og headet ballen i mål.

Da var det ned på fjerdeplass. Odd Grenlands snuoperasjon mot Ham-Kam holdt Brann inne på Royal League-plass.

Så dukket Winters opp. 2-2. Brann var på ny på medaljeplass. Ved sluttsignalet kapret Brann bronsen med ett mål bedre målforskjell enn Tromsø.

— At vi aldri gir opp er noe som kjennetegner dette laget. Vi har ikke den beste stallen, men det er ingen som slår oss på lagånd, sier Winters.

Får han viljen sin har rødtrøyene forhåpentligvis også den beste spillerstallen neste sesong.