— Han skal i første omgang overta rollen til Mads (Stokkelien). Han er en god allroundspiss, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til fvn.no.

I dag ble det klart at Matthias Vilhjamsson leies fra Hafnarfjordur ut sesongen. 25-åringen er en anvendelig spiller som kan spille både offensiv midtbane, kant og spiss. Men Mons Ivar Mjelde er klar på at Start nå stopper spissjakten, og at Vilhjamsson skal brukes på topp.

- Vi har fått signaler om at det islandske landslaget vil satse på ham som spiss. Det er veldig spennende for oss å få til en avtale med en islandsk landslagsspiller. Jeg har snakket en del med Olafur Bjarnason, som var midtstopper i Brann. Han gir spilleren veldig gode skussmål , sier Mjelde.

Han har følgende inntrykk etter å ha sett mannen med kallenavnet ”Matti Vill” på DVD.

— Han er sterk, god til å avslutte og en solid type som har vært kaptein på Hafnarfjordur i den islandske eliteserien, sier Mjelde.

Villhjamsson har vist seg frem i Norge et par ganger tidligere. Haugesund skulle i utgangspunktet teste islendingen i en kamp mot Vard i oktober i fjor, men den kampen ble avlyst.

Syk sist

Det er heller ikke først gang 25-åringen er i Kristiansand. Høsten 2009 viste han seg frem for daværende Start-trener Knut Tørum.

Oppholdet ble spolert av sykdom. Angriperen ble liggende syk på hotellrommet i fire dager.

- Jeg har aldri vært så syk i hele mitt liv , sier Vilhjamsson og smiler.

Han fikk allikevel med seg et par treninger. Jesper Mathisen husker ham som en solid spiller.

- Han var slepen og fotballklok. Jeg fikk et godt inntrykk av ham og man vet hva man får av islendinger , sier Mathisen, som spiller sin første kamp for året når Start møter Bryne i Sørlandshallen klokken 17 i morgen.

Det blir også første mulighet for Start-fansen til å se Vilhjamsson i aksjon. Start bekrefter at 24-åringen er i troppen. Neste helg reiser han med det islandske landslaget til Japan for å spille privatkamp, før han slutter seg til Start-troppen som da har reist til La Manga.