A statue of Manchester United manager Alex Ferguson is unveiled outside Old Trafford Stadium, in Manchester, England, Friday Nov. 23, 2012. Manchester United commissioned award-winning sculptor Philip Jackson to create the nine-foot bronze statue which will be placed outside the stand that already bears Ferguson's name. (AP Photo Martin Rickett/PA) UNITED KINGDOM OUT NO SALES NO ARCHIVE Foto: Scanpix

Manchester (bt.no): Med fire tusen Manchester United-supportere til stede sammen med det meste av United-profiler de siste 26 årene til stede, var det fest på Old Trafford i går.

— De fleste som får en statue er døde. Jeg er heldigvis mer levende enn død, sa Alex Ferguson da en bronsestaue av ham utenfor Old Trafford ble avduket i dag.

— En legende som har satt utrolige spor etter seg. Han har sørget for at klubben er blitt respektert for de verdier den står for, og Alex Ferguson har vært en fantastisk god sjef å spille under, sa Ole Gunnar Solskjær til Bergens Tidende etter seremonien.

Celebert selskap

Molde-treneren satt sammen med Eric Cantona og fru Silje på bakre benk utenfor Old Trafford. Foran ham var spillere som Bryan Robson, Andy Cole, Ruud van Nistelrooy, Peter Schmeichel, Edwin van der Sar og dagens spillertropp til stede under seremonien.

Det er vel 26 år siden Ferguson overtok som manager i klubben. På den tiden har han hentet 37. trofeer til Manchester United, og det var stor jubel blant fansen da det ble opplyst at på samme tid hadde USA hatt fem presidenter, Storbritannia fem statsministere, Liverpool ti forskjellige managere, England tolv trenere, og 19 managere hadde forsøkt seg hos Manchester City.

Blair: - Naturlig leder

På en storskjerm var det også hilsener fra FIFA-president Sepp Blatter, tidligere statsminister Tony Blair, Arsene Wenger, José Mourinho og tidligere United-stjerner som Ronaldo og David Beckham.

- Han er ett av disse menneskene som har en karakterstryrke som gjør ham til en naturlig leder, sa Tony Blair.

Det var Lady Cathy Ferguson som fikk æren av å avduke statuen av sin mann.

- Hun er den eneste som har kontroll på meg, sa Sir Alex Ferguson om sin kone i sin takketale.

- United blir aldri kvitt ham

Statuen er laget av Philip Jackson som også står bak to andre statuer utenfor Uniteds hjemmebane, en skotte som selv var til stede og roste Sir Alex Ferguson for hans unike egenskaper.

Lørdag er flesetparten av dem som var til stede under seremonien på plass under ligaoppgjøret mellom Manchester United og Queens Park. London-laget sparket i går sin manager Mark Hughes, noe Ole Gunnar Solskjær kommenterte på denne måten.

— Han har nesten nylig blitt ansatt, og så får han sparken. Mange har sett filmen om Queens Park og fått et innblikk i hvordan en klubb ikke bør styres. I motsatt ende har evnene til Alex Ferguson og den stabiliteten den har gitt bidratt til at Manchester United er der de er i dag.

Det blir spennende å se hva som skjer etter Alex Ferguson når den tid kommer, men nå blir jo United aldri kvitt ham, sa Solskjær og tittet opp på statuen av sin tidligere sjef.

I kjent positur: Sir Alex Ferguson ble hedret med statue. Foto: NTB scanpix