Den portugisiske stjernen, som har slitt med en lårskade den siste tiden, haltet av tirsdagens Real Madrid-trening etter å ha vært involvert i en duell med to lagkamerater.

Superstjernen hadde det tydelig vondt og forlot feltet lenge før treningen var ferdig. Ifølge det Real Madrids medisinske apparat – og Ronaldo selv – er det likevel ingen fare med tanke på lørdagens Champions League-finale.

— Jeg har det bra. Jeg fikk en liten smell på treningen, men jeg er helt sikkert fin igjen i morgen. Jeg kommer til å bli klar, sier Ronaldo, ifølge Cope-journalist Arancha Rodríguez.

Totalt har Real Madrids fremste stjerne gjort 51 mål så langt denne sesongen.

foto
Cristiano Ronaldo fikk hjelp av medisinske apparatet etter smellen. Han hadde tydelig vondt, men det skal ikke være noen fare med tanke på lørdagens CL-finale. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Da Real-trener Zinédine Zidane møtte pressen i forkant av treningen insisterte han på at Ronaldos brysomme lårskade ikke utgjør noe problem foran lørdagens mesterligafinale.

Ronaldo var ikke på banen da Real Madrid-spillerne gjennomførte en testkamp søndag, men Zidane hevdet at klubbens medisinske støtteapparat kun ønsket å være på den sikre siden.

Ronaldo ble også byttet ut midtveis i serieavslutningen mot Deportivo la Coruna for ti dager siden. Portugiseren hadde da rukket å score to ganger før han forlot banen.

— Skaden kommer ikke til å være noe problem, sa Zidane tirsdag.

— Ronaldo er klar til lørdagens kamp, og jeg synes den fysiske statusen i laget vårt er bra, tilføyde han.

Varane ute

De dårlige nyhetene er at den franske landslagsstopperen Raphaël Varane ikke rekker finalen i Milano som følge av en muskelskade i låret. Sommerens EM-sluttspill kan også ryke for forsvarsspilleren.

— Det er helt sikkert at han ikke spiller lørdag. Jeg tror han er uaktuell de neste to eller tre ukene. For hans del håper jeg ikke det er så alvorlig som vi frykter, sa Zidane.

Mye tyder uansett på at Varane ikke var tiltenkt en plass i Reals startoppstilling i lørdagens finale i den italienske motehovedstaden. Kaptein Sergio Ramos og den portugisiske veteranen Pepe har vært Zidanes foretrukne konstellasjon i midtforsvaret.

Det betyr at Real Madrid trolig vil stille sitt aller beste mannskap mot byrival Atletico. Gareth Bale, Karim Benzema og Ronaldo utgjør angrepsrekka.

Skryter av Simeone

foto
Real Madrid-trener Zinédine Zidane er full av optimisme foran mesterligafinalen. Foto: Andrea Comas / Reuters / NTB scanpix

Zidane kan lede den spanske hovedstadsklubben til mesterligatriumf i sin første sesong som seniortrener. Franskmannen erstattet sparkede Rafael Benitez i sjefsstolen i januar.For 14 år siden avgjorde nettopp Zidane mesterligafinalen for Real med en strålende volleyscoring. Som trener har han imidlertid fortsatt mye å gå på.

— Jeg har mye å lære, og ønsket om å lære er voldsomt. Jeg er overbevist om at jeg kommer til å bli bedre, sa han tirsdag.

Zidane er full av beundring for den jobben Diego Simeone har gjort i Atletico.

— Han er en av de beste trenerne i verden. Han har alt en trener skal ha. Han kjenner spillerne og laget godt, og det er det viktigste, sa han.

Atletico jakter revansje etter det forsmedelige nederlaget for Real i mesterligafinalen for to år siden. Da ledet laget inn i overtiden, men en scoring av Sergio Ramos sendte kampen til ekstraomganger. Der var Real klart best og vant til slutt 4-1. (©NTB/Aftenposten)

Flere nyheter fra fotball-verden: