Overraskelsesklubben Levanger FK har tatt Obos-ligaen med storm i årets sesong. Tredjeplass og tre poeng unna direkte opprykk etter sommerferien var fasiten før nordtrønderne dro til Strømmen for å spille bortekamp søndag kveld.

Benjamin Stokke åpnet et ellers rolig første kvarter med å klinke et skudd i tverrliggeren fra 20 meter etter kun seks spilte minutter. Hjemmelaget hadde en del ballbesittelse i åpningen, men skapte sin første halvsjanse på et frispark fra venstre side signert Olav Øby. Samme mann var involvert også da han la et presist hjørnespark fra høyre som sneiet pannebrasken til kaptein Strømnes, men headingen gikk utenfor.

Hopen-perle

Etter 37 minutter ble Bent Sørmo felt på 20 meter da han kom på et fint raid langs høyresiden. Og da Levanger-fansen ropte «Hopen, Hopen!» skuffet ikke sogndølingen. Hovmesteren Ørjan Hopen banket kula stolpen inn i keeperhjørnet på frisparket og sendte nordtrønderne i føringen. Dette var hans tredje mål denne sesongen.

Olav Øby var virkelig Strømmens mann i førsteomgang, men selv ikke han klarte å følge opp Hopens frisparkperle da han fikk muligheten etter 44 minutter. Strømmen-vingen curlet ballen over muren i retning krysset, men der var Ola Rygg og vippet ballen over til corner.

Trippelsjanse

Like før pause fikk gjestene en trippelsjanse til å doble ledelsen. Jo Sondre Aas dro seg fri på venstrekanten og la inn langs bakken til Bendik Bye som avsluttet midt på keeper Omenås. Sisteskansen måtte gi retur, men heller ikke Peterson greide å overliste Strømmens nummer en, før Adria Lopez avsluttet kavalkaden med en heading som ble klarert.

Med det gikk Levanger til pause på opprykksplass, med like mange poeng som Lars Bohinens Sandefjord.

Nær utligning

Hjemmelaget slet med å prege kampen med målsjanser etter pausen. Levanger ble stående nokså høyt i press uten ball, som gjorde at Strømmen ikke fikk det spillemessige overtaket som ønsket. Bortsett fra en heading over signert Stian Rasch etter nok en Olav Øby-corner, var det ikke mye å skrive hjem om det første kvarteret av andre omgang.

Levanger-kollaps

Etter 64 minutter fikk innbytter Martin Trøen en habil mulighet til å utligne for Strømmen da Thor Lange slo et godt presist innlegg mellom bortelagets stoppere, men spydspissen som kom fra Eidsvoll/Turn i sommer klarte ikke å heade ballen på mål.

Men så etter 69 minutter lagde Levanger FK-keeper Ola Rygg straffespark da han felte Ulrich Ness. Rygg reddet straffen, men Martin Trøen scoret på returen.

Ett minutt etterpå var Trøen der igjen for Strømmen og satte 2-1 på kloss hold. To grufulle minutter for nordtrønderne snudde kampen totalt, og det som så ut til å bli noen dager på direkte opprykksplass, falt i grus under Martin Trøen.

Samme mann var farlig frampå nok en gang etter 75 minutter, men Per Verner Rønning reddet et bortelag som hang i tøylene på streken.

2-1 ble sluttresultatet etter at Levanger ikke klarte å mobilisere en sluttspurt, men de er fortsatt kun tre poeng bak Sandefjord på direkte opprykk ettersom Bohinens menn tapte for Kongsvinger søndag.