Jon Endre Klevar, Odd-supporter.

Jeg har fortsatt ikke helt kommet ned på jorda igjen etter den utrolige kampen i Molde. Fagermo kaller det kapital mot utvikling, men det utsagnet er ikke dekkende. Dette stikker langt dypere enn som så.

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Fagermo og direktør Håndlykken styrer Odd-skuta på samme måte som enhver ihuga supporter drømmer om. Kombinasjonen av egne lokale juniorer og hjemvendte helter er uslåelig for fotballromantikere.

Lekegrind for rikfolk

Drømmen om å skape noe eget, noe man virkelig kan være stolt av. Hvilken annen medaljekandidat kvitter seg med en landslagskeeper for å satse på en egenprodusert tenåring?

Derfor var seieren mot Molde viktig. Molde er selve symbolet på den moderne fotballen i Norge. Idretten som lenge har vært på farlig feil kurs med stadig færre lokale spillere.

Idretten som har blitt en lekegrind for mangemilliardærer som ønsker å selge produktene sine. En fotballklubb verken kan eller skal bli drevet som en bedrift der målet er profitt og sportslige resultater på kort sikt.

Du leker ikke med folks følelser. Det fungerer så lenge ting går på skinner, men den dagen det går i nedoverbakke forlater mange det synkende skipet. Det er ingen lokale helter igjen. Kun folk som er betalt for å gjøre en jobb. Spenningen er borte. Det er ikke lenger noen på laget man kan identifisere seg med.

Den lokale profilen

Fotball er lidenskap og styres best av folk som brenner for den. Slik som Einar Håndlykken. Mannen som etter sitt inntog i sjefsstolen i Odd har vært knallhard på den lokale profilen, og tar de som er glade i klubben på alvor.

Å hente tilbake Occean og Ruud bekrefter dette. Begge var og er elsket av de trofaste tribunesliterne på Skagerak Arena.

Følelsen av å se den kanadiske muskelbunten tilbake i sort og hvitt er ubeskrivelig. Det betyr alt. Disse to og Bentley har fått tilbake noe av nostalgien blant Telemarks befolkning.

Det er litt som når jeg selv spilte dataspillet Football Manager for mange år siden. Drømmen var ikke bare å vinne, men å gjøre det på riktig måte med et lag som hadde en blanding av egenutviklede spillere og gamle helter.

Fotball er ikke bare underholdning

Odd styres på samme måte, men til forveksling fra mitt eksperiment på gutterommet skjer dette i den virkelige verden. Det er ufattelig imponerende og gjør meg ubeskrivelig stolt av å være Odder.

Nå venter et annet lag med nesten utelukkende leiesoldater. At man der i gården er fornøyd med Bob Bradley er for meg en gåte.

Han har kanskje gitt bæringene bedre resultater enn forventet, og er utvilsomt en dyktig trener. Likevel står også han for den moderne fotballen.

Fotballen uten sjel der man er mer opptatt av å hente inn leiesoldater enn å utvikle klubb. Slikt taper selv blårussen i Norges rikmannsstrøk på i lengden.

Fotball er ikke bare underholdning for de som virkelig brenner for en klubb. Det er lidenskap. Ren og skjær lidenskap.

Det vet ledelsen i Odd, for de elsker klubben.