Selv Zlatan Ibrahimovic har vært ute med «gode råd» til Real Madrid-spilleren denne uken. Den svenske PSG-stjernen er ikke alene om å mene noe om 16-åringens vei videre.

— Det tenker jeg ikke så mye på, egentlig. Jeg skjønner at veldig mange har meninger om meg, men jeg bruker ikke noe energi på det. Det har ikke så mye å si for min del, sier Ødegaard.

- Blir du lei?

— Nei, jeg blir ikke lei av det, men registrerer at mange mener mye. Jeg vet hvem jeg stoler på og hvem jeg ikke skal høre så mye på. Ikke noe stress med det, sier Ødegaard til NTB.

Han er selv aktiv i sosiale medier, og legger stadig ut bilder på Instagram. Han har også konto på Twitter.

— Det er vanskelig å ikke få med seg det som skrives, blant annet i sosiale medier hvor jeg jo er på. Der det dukker stadig opp ting, men jeg sitter ikke og leter etter artikler om meg selv, absolutt ikke, ler den tidligere Strømsgodset-spilleren.

Skjermet

Han spiller sin sjette A-landskamp mot Aserbajdsjan fredag. Hysteriet rundt nordmannen vil ingen ende ta. Daglig spekulerer spanske medier i hvor Ødegaard spiller neste sesong.

— Jeg føler at en av mine fremste styrker er at jeg hele tiden klarer å konsentrere meg om det som er viktig, og det er å trene godt og være fokusert på det jeg skal, sier Ødegaard.

Han lever et veldig skjermet liv i Real Madrid, men når han er i aksjon med landslaget må han innimellom møte pressen.

- Trives du bedre i skjermede omgivelser i Real Madrid enn her hjemme?

— He he. Jeg føler at jeg er godt skjermet her også, jeg. Jeg blir tatt veldig godt vare på. Det er ikke så store forskjellen. De tar veldig godt vare på meg både i Madrid og her. Det går veldig bra, forsikrer Ødegaard.

Masete

Buskerudgutten måtte torsdag gjennom det ene intervjuet etter det andre. Som vanlig var han den «alle» ville ha en bit av.

— Jeg opplever norsk presse som snille, men kanskje litt masete. Det er ikke min favoritting å stå her, jeg har andre ting jeg liker å gjøre bedre. Men (jeg er) ikke lei dere, sier Ødegaard til NTB.

Nå venter litt kjærkommen ferie etter fredagens viktige EM-kvalikkamp mot Aserbajdsjan.

— Forhåpentlig tar vi tre poeng, sier Ødegaard før møtet med lag nummer 115 på FIFA-rankingen.