VINNER: Cristiano Ronaldo mottok i går prisen for 2014s beste mannlige fotballspiller. VINNER: Cristiano Ronaldo mottok i går prisen for 2014s beste mannlige fotballspiller. Foto: Ap

Bayern-stjerne beklager Ronaldo-stemme

– Det var en tabbe, sier Robert Lewandowski.

Cristiano Ronaldo vant i går Gullballen 2014 — prisen for årets beste fotballspiller. Real Madrid-stjernen fikk over 33 prosent av stemmene, og tok en relativt suveren seier foran Barcelonas Lionel Messi og Bayern-keeper Manuel Neuer.

ANGRER: Robert Lewandowski mener han skulle gitt sin stemme til lagkompis Manuel Neuer, ikke til Cristiano Ronaldo. Foto: Ap

En av dem som stemte på 29-åringen var Polen-kaptein og Bayern München-spiss Robert Lewandowski. Det har vekket reaksjoner i Tyskland.Det er kultur for å stemme på egne lagkamerater i kåringen, men Lewandowski satte Ronaldo på plassen foran sin lagkompis Manuel Neuer. Den polske spissen ga Ronaldo fem poeng, Neuer tre poeng og Bastian Schweinsteiger ett poeng.

– En tabbe

Nå beklager han at han ikke satte Neuer på topp.

– Det var en tabbe av meg å velge Ronaldo, og jeg ville gjort det annerledes hvis jeg fikk sjansen i dag. Manuel er en fantastisk keeper og person, sier Lewandowski, ifølge avisen Welt.

BEST OG TREDJE BEST: Cristiano Ronaldo (t.h) ble kåret til årets beste spiller. Manuel Neuer kom på tredjeplass. Foto: Ap

At Manuel Neuer endte på tredjeplass i kåringen, er også noe som har vekket reaksjoner i hjemlandet Tyskland.Etter offentliggjøringen i går, la klubb— og landslagskollega Bastian Schweinsteiger et bildet ut på Twitter og skrev: – For meg er Manuel Neuer årets beste fotballspiller.

Som et plaster på såret kom hvert fall Manuel Neuer med på årets lag - sammen med sine tyske kolleger Philip Lahm og Toni Kroos.