TIL SVERIGE: Jo Inge Berget klar for Malmö og svensk fotball. TIL SVERIGE: Jo Inge Berget klar for Malmö og svensk fotball. Foto: Digitalsport

Hareide henter Solskjærs Cardiff-flopp til Malmö

Jo Inge Berget (24) er klar for svensk fotball.

— Velkommen til MFF, Jo Inge Berget, skriver Malmö på sine nettsider - og bekrefter med det sin nye, norske signering.

— Jo Inge er en dyktig spiller som jeg har sett mye. Nå fikk vi en mulighet til å hente ham, og den tok vi med en gang. Jo Inge var meget god i alle sesongene i Molde. Han er flinkt til å utnytte rom mellom lagdelene, og vil passe perfekt i vår spillestil, sier Hareide, som hadde Berget i kikkerten allerede da han overtok som Malmö-manager for ett år siden.

Han tror ikke Berget har blitt en dårligere fotballspiller av ett års nedtur i Cardiff og Celtic.

SJEF: Åge Hareide har hentet Jo Inge Berget til Malmö. Foto: NTB scanpix

Handler om selvtillit— Nei, dette handler først og fremst om selvtilliten. Det er bare den som blir ødelagt hvis du ikke lykkes i utlandet. Jo Inge kan score mål, han er god i kombinasjonsspillet og kan brukes i ulike posisjoner. Jeg tror han kan komme inn og bidra for oss med det samme, sier Hareide til Rbnett.

24-åringen ble forrige uke enig med Cardiff om å terminere kontrakten. Berget ble hentet til den walisiske klubben av Ole Gunnar Solskjær da nordmannen ble ansatt som manager i januar i fjor.

Angrepsspilleren ble aldri noen suksess, og ble utlånt til Ronny Deilas Celtic. Der slo han heller aldri helt til.

Nå gleder han seg til nye utfordringer i svensk fotball.

Jo Inge Berget ble hentet til Cardiff av klubbens daværende manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Ap

Liker spillestilen– Malmö er et spillende lag, som ikke ønsker å slå lange baller, men i stedet ønsker å holde ballen på bakken og spille underholdende fotball. Det er akkurat den type fotball jeg foretrekker, sier Berget, som har underskrevet en treårskontrakt, til Malmös nettside.

Ledelsen i klubben, som har norske Åge Hareide som hovedtrener, virker også meget fornøyde med sin nye signering.

— Jo Inge Berget er en offensiv spiller som kan brukes i flere posisjoner. Han er rask, har god spillerforståelse og bidrar med både mål og assist, sier sportssjef i Malmö, Daniel Andersson.

Malmö var skandinavias eneste representant i fjorårsutgaven av Champions League. Det endte riktignok med tabellbunn i gruppe A. Med en seier mot Olympiakos som høydepunktet.

Fakta:

Jo Inge Berget

Født: 11. september 1990 (24 år)

Klubber: Lyn, Udinese, Strømsgodset (på lån), Molde, Cardiff og Celtic (på lån)

17 mål på 63 seriekamper for Molde

Aktuell: Klar for Malmö.