Romerikingen var bare glad etter medaljeseremonien i Whistler sentrum, selv om gullet glapp med bare syv hundredeler.

Stor sett bare fornøyd

— De hundredelene har jeg egentlig ikke tenkt på i det hele tatt. Ja, kanskje litt nå når jeg treffer dere, sa Lund Svindal med sølvet rundt halsen.

Han hadde akkurat stått på det nest øverste trinnet. Oppladning til seremonien tok han bak scenen. Sammen med bronsevinner Marit Bjørgen.

— De har jo aller rettigheter bak her, sa Aksel Lund Svindal og gliste.

Nye forberedelser

Det ble stort sett med den feiringen for Aksel Lund Svindal. Rett etter seremonien dro han tilbake til alpinistenes hotell i Whistler sentrum.

I dag er det klart for ny konkurranse. Superkombinasjonen går trolig i løpet av dagen. Været er bedre og da er det klart.

— Det er kanskje ikke den sterkeste øvelsen min. Bedre sjanser i super-G. Men vi vet aldri. Jeg har virkelig fått OL-følelsen, sa Aksel Lund Svindal.

Åpning ga godfølelse

Han forteller at det var helt riktig å reise til Vancouver for å være med på åpningsseremonien.

— Der fikk jeg OL-stemningen. Det ble variasjon i hverdagen, sier Aksel som dermed valgte en annen linje enn veldig mange av de andre utøverne som bor i Whistler. De mente at det ble for anstrengende.

Det var rett og slett en veldig glad og lettet sølvgutt som traff pressen på Medal Plaza i Whistler.

— I dag var jeg selvfølgelig nervøs og spent. Men det var på den positive måten. Jeg rett og slett gledet meg til å kjøre ned bakken.