MELDAL (adressa.no): Mathias Rundgreen og Therese Johaug knuste konkurrentene i juleskirennet i Meldal.

Med en temperatur under ti minusgrader var det ikke bare konkurrentene som skulle bekjempes under det årlige juleskirennet i Meldal 3. juledag. Tidlig var det liten tvil om hvem som skulle stikke av med seieren i begge eliteklassene, der Mathias Rundgreen fra Byåsen og Therese Johaug, som representerer Nansen IL var suverene i hver sin klasse.

— Det var så kaldt i løypa at jeg måtte gå litt ekstra. Jeg kjente tidlig at jeg var i bra slag, og kom raskt opp i ryggen på Eldar Rønning, sier Rundgreen som tok igjen landslagsløperen på startnummeret foran allerede på den første av tre runder på 15 kilometeren i fristil på IL Nors skiarena.

Tydelig bedre glid en flere av konkurrentene

Og i bakken ned til runding inn mot stadion ved fem kilometer utbrøt Rønning følgende til Rundgreen, som hadde tydelig bedre glid.

— Herregud for noen ski du må ha, ropte Rønning da løperne gled forbi Adressas reporter.

— Det kan stemme at jeg sa det. Han hadde noen fantastiske ski, og viste imponerende form, sier Rønning, som ble nummer to, over minuttet bak lørdagens vinner.

Bedring i formen

Selv tok ikke skognværingen det så tungt. Han har i høst slitt med å komme i form, og står i fare for å miste VM i Falun i februar. Men på en distanse som vanligvis ikke er blant favorittene hos klassisk-spesialisten, virket kroppen å være pigg igjen.

Eldar Rønning føler seg piggere enn på lenge.

— Vi har ikke funnet ut hva som har vært galt, men jeg har kjent at det som trolig er et virus, har sittet i lenge. Men i dag følte jeg at kroppen fungerte bedre, og ga gode tegn. Så får vi se fasit når Tour de Ski starter, sier Rønning til adressa.noHan har trent hardere enn tidligere juleperioder for å være i form til touren starter om en uke.

— Slik som jeg ser det, får jeg tre sjanser. Det er tre klassiskløp jeg må hevde meg i for å kunne være med til VM. Jeg har trent bra i julen, og dette var siste hardøkt før jeg reiser. Selv om det føltes bra i dag, er det spennende å få fasit når touren starter.

Johaug suveren

Og den starter førstkommende lørdag. Det skal selvfølgelig også fjorårsvinner Therese Johaug, som ikke overraskende var i egen klasse på det tråe føret i Meldal.

— Det var veldig fint å få en ordentlig gjennomkjøring. Jeg er glad for at jeg valgte å gå her, sier Johaug til adressa.no.

Resultater:

Kvinner 10 kilometer klassisk:

1. Therese Johaug, Nansen IL, 30.07

2.Silje Øyre Slind, Oppdal IL, + 01.19

3. Kari Øyre Slind, Oppdal IL, + 01.42

4. Maria Strøm Nakstad, Byaasen Skiklub, +02.25

5. Berit Mogstad, Strindheim IL, +02.35

Herrer 15 kilometer fristil

1. Mathias Rundgreen, Byaasen Skiklub, 40.28

2. Eldar Rønning, Skogn IL, + 01.00

3. Daniel Myrmæl Helgestad, Byåsen IL, +01.12

4. Emil Iversen, IL Varden/Meråker, +01.34

5. Andreas Myran Steen, Leksvik IL, +02.48