En stund var det ikke mye som gikk gjestene vei på Stade Vélodrome. Etter en halvtime laget Thiago Motta straffe og ble utvist. PSG-spillerne var alt annet enn fornøyd med dommeravgjørelsen og protesterte hardnakket i flere minutter.

André Ayew var sikker fra ellevemeteren og sendte Marseille i føringen. PSG-trener Laurent Blanc tok øyeblikkelig grep med å flytte Edinson Cavani opp i banen i en uvant offensiv 4-3-2-formasjon.

Blanc gamblet, men lyktes i fullt monn. Cavani var mannen som gjorde forarbeide til Maxwells utligning like før pause.

Etter 66 minutter var det PSGs tur til å få straffe. Zlatan Ibrahimovic gjorde ingen feil og ordnet 2-1. Svensken scoret selv om han fikk grønn laser i ansiktet fra tribunen.

— Selv om vi ble redusert til ti mann, trodde laget mitt hele tiden på et comeback. Vi visste vi kunne vinne, sa Blanc fornøyd.

Kampene mellom PSG og Marseille regnes som en klassiker i fransk fotball.

Monaco leder fransk 1. divisjon med 21 poeng på bedre målforskjell enn PSG. Marseille er fire poeng bak tetduoen. (©NTB)