— Jeg har drukket mye kaffe og begynt med slektsforskning. Det har vært to kjipe måneder som har gått svært sakte, sier 33-åringen.

Dahl ble syk etter team United Bakeries sin samling i skitunellen i Torsby i slutten av august. Siden da har fjorårets vinner av Vasaloppet nesten ikke trent.

— Jeg har liksom aldri blitt frisk. Hver gang jeg har prøvd å røre meg litt, har jeg fått tilbakefall. Det er forskjellige varianter av Rhinoviruset, og jeg har tydeligvis fått det ganske hardt, sier han.

Lenge til Vasaloppet

Nå er Dahl så vidt i gang igjen, og håper å være tilbake i normal trening i løpet av en liten måned. Men har mistet så mye trening at han har null ambisjoner for rennene før jul.

— Jeg skal skynde meg langsomt, og håper det gir en bra avslutning på sesongen. Det er aldri bra å være syk, men samtidig er det over 100 dager til Vasaloppet. Og når jeg står på startstreken i Sälen, er det ikke sikkert at jeg er så pessimistisk som jeg er nå, sier han.

Også Dyrhaug syk

Dahl er ikke den eneste på det private langløpslaget som sliter med sykdom. Niklas Dyrhaug avbrøt nylig samlingen på breen i Val Senales, men det skal ikke være alvorlig for tydalingen.

— Niklas ble litt sår i halsen, og da var det en enkel avgjørelse i sende ham hjem fra høyden. Men etter en penicillinkur er han tilbake i normal trening i løpet av denne uka, sier lagets manager Henrik Kvissel.