William Buick er selv blitt en jockeykonge etter at han dro fra Norge og den banen der eventyret startet. 26-åringen fra Eiksmarka i Bærum startet karrieren på Norges eneste galoppbane, men valgte å dra til England for å bli best.

Nå er det et scoop at Øvrevoll har fått tak i Buick, som er blitt verdensstjerne.

Førstejockey

Han har ikke ridd på Øvrevoll siden 2007. Den gangen var han bare 19 år og i startfasen av en karriere som har gått til himmels.

I et meget tøft yrke og en meget tøff bransje har jockeyen, som fortsatt har moren sin boende på Eiksmarka, levert sterke resultater.

Buick er førstejockey for John Gosden, som ble engelsk championtrener i 2012, og trolig gjentar den bedriften i år.

Samarbeidet mellom de to startet i 2010. En snau måned senere var Buick vinnende jockey på hesten Dar Re Mi i Dubai. Seieren i Sheema Classic var verdt 18 millioner kroner for eieren Lloyd Webber. Da var tonen satt og kursen mot toppen staket ut.

Siden den gangen har Buick ridd inn tilsammen 250 millioner kroner.

Formel 1

Han har ridd over 25 vinnere i gruppe 1-løp, som er galoppsportens Formel 1-klasse.

Men han har også fått erfare hvor tøft dette yrket er. Nyttårsaften 2010, i Dubai, måtte han i bakken to ganger på samme løpsdag. Han ble fraktet bevisstløs til sykehus og var ute av salen i én måned.

Sist tirsdag gikk han stygt i bakken igjen. Det skjedde under et løp i England. Han var heldig, reiste seg opp, og red to vinnere allerede neste dag.

Søndag er han en kjempeattraksjon på Øvrevoll. År etter år har banens direktør Hans Petter Eriksen prøvd å få ham til å ri på Derbydagen. I år sa han ja.

Søndag sitter han på Matauri i Norsk Derby, for trener Niels Petersen. Hesten har definitivt vinnersjanse.

Buick rir også hestene Beat Baby og Old Pal i to av de såkalte rammeløpene på Derby-dagen.

Tusenvis av tilskuere vil bli å finne for å se «deres egen» i aksjon.