Her redder Rune Almenning Jarstein straffesparket mot Borussia Dortmund. Her redder Rune Almenning Jarstein straffesparket mot Borussia Dortmund. Foto: NTB scanpix

Jarstein overlistet stjernen og tok sin første Bundesliga-straffe

Nordmannen reddet et sterkt poeng da Hertha Berlin gjestet Dortmund i dramatisk toppkamp med to røde kort.

DORTMUND-HERTHA BERLIN 1-1

Bare Bayern München har hatt en mer solid serieåpning enn Jarstein, Per Ciljan Skjelbred og resten av det tyske hovedstadslaget, som fredag kveld holdt på å ta skalpen til serietreer Borussia Dortmund på bortebane. I startoppstillingen var begge nordmennene etter en turbulent norsk landslagsuke med 0-1-tap mot Aserbajdsjan og en seier over San Marino der et baklengsmål stjal all oppmerksomheten.

Til slutt ble det 1-1 i en kamp der Valentin Stockers ledermål etter 51 minutter ble overskygget av kaos på slutten.

Første siden Skjølsvik

Først fikk hjemmelaget muligheten til å utlikne etter 76 minutter da dommer Patrick Ittrich pekte på straffemerket etter at han mente Genki Haraguchi handset inne i feltet. Pierre-Emerick Aubameyang tapte derimot duellen mot den norske landslagskeeperen, som kastet seg som en villkatt til venstre og reddet forsøket fra Dortmund-spissen.

Les mer:

Det var Jarsteins første strafferedning i Bundesligaen siden han kom til Berlin vinteren 2014. Ikke siden Aksel Berget Skjølsvik misset for Sandnes Ulf i en 1-1-kamp mot Viking i eliteserien høsten 2013, har Jarstein reddet en straffe.

To røde kort

Dramaet var derimot langt fra over på Signal Iduna Park, for etter at Skjelbred forlot banen minuttet senere, fikk Aubameyang sin hevn og kvitterte til 1-1. Deretter så både hjemmelagets Emre Mor og Herthas målscorer Stocker rødt i sluttminuttene, uten at det endret sluttresultatet i Dortmund.

Etter sju spilte kamper ligger Hertha Berlin fremdeles på sin 2. plass med 14 poeng før resten av runden fullføres i løpet av helgen. Serieleder Bayern München, som fremdeles er de eneste som har slått Hertha så langt, ligger foreløpig to poeng foran med en kamp mindre spilt.