Rosenborg – Vålerenga 3-1 (3-1)

LERKENDAL: Det var mot Bodø/Glimt det sist skjedde. 1-1 på Lerkendal etter scoringer av Alexander Søderlund og Trond Olsen. Det var altså sist gang Rosenborg avga poeng på hjemmebane. Søndag gjestet Vålerenga, men hovedstadsklubben ble en enkel oppgave for trønderne.

Bare etter fire minutter spilt gikk Rosenborg opp i ledelsen. Den nye favoritten hos publikum, tenåringen Erlend Dahl Reitan, satte på turboen fra midtbanen. Høyrebacken så seg aldri tilbake og satte ballen like gjerne selv i mål. To scoringer på to kamper for 19-åringen.

Dobbel jubel

SCORET: Mushaga Bakenga scoret i førsteomgangen, men bommet på straffe i andre og ble byttet rett ut. Foto: Kim Nygård

Like før halvtimen lå ballen i nettet nok en gang. Pål André Helland fikk gå nærmest upresset. Det straffet seg for Vålerenga da RBK-vingen fyrte av med høyrefoten. Ballen gikk via leggen til Kjetil Wæhler og bak en utspilt Sandberg.Så, like etterpå måtte Vålerenga-keeperen plukke ballen ut av nettet nok en gang. Denne gangen var det Mushaga Bakenga som scoret. Venstrevingen skaffet seg rom i 16-meteren og et lavt skudd var nok til å skape ny Lerkendal-jubel hos 19.518 tilskuere.

Uheldig Skjelvik

Vålerenga skulle få seg en scoring på Lerkendal de også. Et innlegg fra Rasmus Lindkvist gikk via et RBK-ben og inn i boksen. Der var en uheldig og noe klønete Jørgen Skjelvik. Rosenborgs venstreback satte ballen bak Kwarasey i eget mål. Fire mål før pause var altså fasit på Lerkendal.

Etter timen var spilt fikk Rosenborg straffe. På samme måte som mot Start, ropte Kjernen på Erlend Dahl Reitan. Denne gangen fikk ikke unggutten ta straffen og Bakenga gikk frem. RBK-vingen bommet på straffen og ble byttet rett ut for Christian Gytkjær.

Klart best

Med gullet allerede sikret var det bare statistikker, heder og ære igjen å spille for hos Rosenborg. Det tok dog ikke lang tid før ballen lå i nettet bak Marcus Sandberg. «Den hvite Cafu», meldte Jesper Mathisen om Reitan som scoret Rosenborgs første for kvelden.

Rosenborg kjørte til tider lekestue mot et Vålerenga som ligger tynt an i bunnstriden.

Da halvtimen nærmet seg på Lerkendal, hadde tempoet blitt noe roet ned. Rosenborg fortsatte å ha ballen i laget, mens Vålerenga måtte jage. Trønderne jaktet 2-0, men det manglet litt på den siste tredjedelen.

LIV: Kjernen skaper liv før kampen mot Vålerenga. Foto: Kim Nygård

Men så fyrte seriemesterne på sylindrene igjen og to raske mål signert Bakenga og Helland gjorde at Rosenborg ledet med solide 3-0. Så kom Skjelviks selvmål og stillingen var 3-1 etter 40 minutter spilt.

God Reitan

Få minutter før pause var Rosenborg nære ny scoring. Erlend Dahl Reitan holdt på å notere seg en assist. Høyrebacken slo godt inn til Tore Reginiussen. Midtstopperen raget høyest og headet ballen i stolpen.

Etter hvilen ble bortelaget mer offensive – det ga Rosenborg rom å kontre i. Helland hadde ved flere anledninger masse rom å boltre seg i, men det gikk litt sakte fremover på høyresiden.

Andreomgangen ble et antiklimaks. Straffebommen var den største muligheten etter hvilen. Det ble med 3-1 for Rosenborg. Plankekjøring og grei skuring på vei mot poengrekorden til Molde.

PS: Sivert Solli (19) fikk sin eliteseriedebut for Rosenborg. Unggutten ble byttet inn for Gudmundur Thorarinsson etter 83 minutter.