Herman Stengel (t.h.) jubler sammen med Ruben Kristiansen og Sivert Heltne Nilsen i fjor høst. Foto: NTB Scanpix/Cornelius Poppe

Det virker som det defensive har vært mer i fokus i treningskampene. Vi må tette igjen bak og Brown må levere på topp. Det blir viktig å finne balansen og samtidig fortsette å produsere offensivt.

Før sesongen i fjor, var det mange som var svært skeptiske til hvordan det skulle gå med VIF. Flere spådde nedrykkskamp, noe som egentlig var ganske naturlig med tanke på mange usikre kort og økonomisk krise.

Robin Grov, Vålerenga-supporter Foto: Aleksander Andersen

Før denne sesongen er det annerledes, for nå blir det øvre halvdel uansett. Troppen er forsterket. Den økonomiske situasjonen er ikke like kritisk, selv om den fortsatt er vanskelig. *** LES OGSÅ: — Oslo er ingen idrettsby**

Hadde vi fortsatt hatt Vidar, så hadde jeg hatt klokkertro på medalje. Sånn ble det ikke. Wæhler vil skape ny trygghet i forsvaret og Heltne Nilsen vil ta nye steg fra i fjor. Zahid kommer til å herje og Brown og Braaten vil gjøre at forsvarerne rundt om skal få nok å gjøre.

Jonas Nilseng Almaas, Vålerenga-supporter Foto: Ørn Borgen

Svakhetene i laget er naturligvis at vi ikke har backup hvis Brown skulle bli skadet eller slå til. Det er noe usikkerhet i kantspillerne: Lindkvist har operert og nesten ikke spilt i vinter. Fredheim Holm og Berre var svake i fjor, samtidig som man aldri vet hva man får av Braaten.

Med sin store fart kan Nije bli en positiv overraskelse denne sesongen. Han er en spiller på vei opp. Det blir mye moro på Ullevaal i 2015. Likevel blir det som vanlig når man følger VIF, man vet aldri hva som kommer til å skje.