Oilers – Sparta 6-3:

Allerede etter et par minutters spill var Sparta nære ved å ta ledelsen. Men heldigvis for hjemmelaget var Ruben Smith på plass og avverget.

Like etter var det Oilers sin tur, men heller ikke hjemmelaget klarte å lirke pucken inn i buret. Uansett; en forrykende åpning på kampen.

Oilers var på ny nære ved scoring da Christian Dahl Andersen avsluttet med et skudd i stangen.

Vel midtveis i perioden slurver først Adrian Veideman fælt og roter bort pucken, for så like godt å ryke på en utvisning. Dermed måtte Oilers spille i undertall.

Sparta jubler for 0-1-scoring. Foto: Pål Christensen

Bedre ble det ikke da også Kristian Forsberg like etter fikk sin utvisning. Det blir tøft for hjemmelaget å stå i mot med to spillere mindre på isen. Og kampens aller første scoring kom nettopp i denne utvisningsperioden. 13.34 ut i kampen scoret nemlig Henrik Malmstrom.Oilers burde så absolutt utlignet på sine mange og store sjanser på slutten av perioden, men det ville seg bare ikke helt i det avgjørende øyeblikket. Skuddstatistikken for den første perioden viste 13-9 i hjemmelagets favør.

To kjappe scoringer

Hjemmelaget fortsatte å presse gjestene fra første dropp i den andre perioden. Men selv de mest opplagte sjansene ble ikke omsatt i scoringer.

Oilers fikk nok en gang mulighet i overtallsspill da Spartas Victor Panelin Borg fikk sin utvisning. Men heller ikke i denne perioden klarte hjemmelaget å overliste en meget god Sparta-keeper Tommy Johansen.

1-1-scoringen mellom Oilers og Sparta. Foto: Pål Christensen

Så kom utligningen omsider. Josh Soares klarte å krige pucken forbi Spartas keeper. Da var det spilt 32.26 av kampen.Og det skulle ikke gå mer enn dryge halvannet minutt før hjemmelaget scoret på nytt. En retur fra gjestenes keeper tok sarpingen Tommy Kristiansen seg av og sørget for ellevill jubel i DNB Arena.

Det ble ikke flere scoringer i den andre perioden, men hjemmelaget har i alle fall snudd kampen til sin fordel. Og skuddstatistikken på 24-3 i denne perioden skulle med all tydelighet understreke hvor overlegne Oilers var.

Kristiansen økte ledelsen

Nesten fire minutter ut i den siste perioden økte Oilers ledelsen til 3-1. Og nok en gang var det Tommy Kristiansen som scoret mål for hjemmelaget. Det er for øvrig 4250 tilskuere i hallen denne ettermiddagen.

Like etter denne scoringen fikk Oilers Jean-Michel Daoust utvist. Dessverre klarte gjestene å utnytte dette overtallet da de reduserte til 2-3 ved Fredrik Lystad Jacobsen. Da var det faktisk ikke mer enn fire sekunder igjen av utvisningstiden.

Mathias Trettenes sørget igjen for skikkelig jubel på tribunen da han økte Oilers sin ledelse til 4-2. Da var det spilt 51.05 av kampen i DNB Arena.

Hjemmelaget stoppet ikke der. Dryge to minutter senere sørget Kristian Forsberg for at det plutselig sto 5-2 i målprotokollen.

Mens Tommy Kristiansen satt utvist reduserte Sparta nok en gang. Denne gangen var det Victor Panelin Borg som kommer rundt buret til Ruben Smith og lurer pucken inn i målet.

6-3 ordnet Jean-Michel Daoust da Sparta hadde tatt ut sin keeper i et febrilsk forsøk på å redusere. Da var det halvannet minutt igjen av kampen.

For å understreke litt av hvor overlegne Oilers var i kampen, så vant de den totale skuddstatistikken med hele 52-23.