Anders Aukland får her medisinsk behandling før han fraktes videre til sykehus i helikopter. Anders Aukland får her medisinsk behandling før han fraktes videre til sykehus i helikopter. Foto: Team Santander

Aukland etter skrekkfallet: - Jeg hadde noen tunge sekunder

Anders Aukland fryktet for karrieren da han lå skadet i fjellheimen.

Tirsdag måtte den tidligere landslagsløperen hentes med helikopter etter å ha pådratt seg to brudd i beinet under en fjelltur i Jotunheimen.

Fredag var det en offensiv Aukland som møtte pressen på Lysaker.

— Jeg hadde noen tunge sekunder oppe på fjellet. Men det blir rolige måneder nå, og så håper jeg at jeg kan gå fort igjen på ski igjen i desember og januar, sier Aukland ifølge Sporten.com.

-Ville vært en trist avslutning

42-åringen hadde en god sesong i skiløypa i 2014/2015, og ble blant annet nummer to i sammendraget i verdenscupen i langløp.

Anders Aukland smilte tappert etter at han pådro seg to brudd etter et uheldig fall. Foto: Team Santander

På spørsmål om han fryktet for karrieren da han lå skadet i fjellheimen er Aukland klar.— Ja, jeg gjorde det da jeg satt på fjellet der. Jeg tenkte dette er en trist måte å avslutte det på, sier han.

Skjedde i slak utforbakke

Ulykken skjedde da Aukland-brødrene var på fjelltur for å gjøre en reportasje med den erfarne randonee-utøveren Nils Nilsen.

— Vi var ute på skitur og skulle ta noen bilder. Så kjørte vi ned en slak, fin bakke, egentlig. Anders var uheldig og trynet feil. Da sa han med en gang at han fikk vondt, og det viste seg at det var to brudd i ankelen, var bror Jørgen Auklands beskrivelse til NRK etter ulykken.

Anders Aukland har en rekke år bak seg i skisporten. Blant annet står han igjen med OL-gull og VM-gull på 4x10 kilometer stafett fra henholdsvis 2002 og 2003. De siste årene har han vært en sentral skikkelse i langløpverdenscupen og i profflaget Team Santander.