OSLO: Tromsø Storm sikret sin tiende strake seier i en høydramatisk kamp borte mot Centrum Tigers lørdag og er nå seriemestere selv med én kamp igjen av grunnspillet, hjemme mot Centrum Tigers 15. mars i Tromsøhallen.

– Det var på ingen måte en av våre beste offensive kamper, men i ekstraomgangene sto vi virkelig fram defensivt og vi fikk en forsmak på hva som venter oss i «Final Four»-helga; to tøffe bortekamper i Oslo, sier Storm-trener Kenneth Webb.

Thriller i Oslo

Storm åpnet bortehelga med suveren 85-63-seier borte mot Ammerud fredag kveld.

Lørdag ble det en mye jevnere batalje borte mot Centrum Tigers. Storm ledet 17-13 etter 1. periode og fortsatte å rykke fra og ledet 37-31 til pause.

Etter 3. periode knappet Tigers innpå litt av ledelsen og det sto 50-55 før 4. periode.

I 4. periode slo Centrum voldsomt tilbake og med 1.04 igjen på klokka snudde rutinerte Frank Nyborg kampen med en trepoenger og Tigers ledet 67-65. Heldigvis for Storm fikk Keon Lawrence satt en toer og med flere bomskudd fra begge lag, ebbet kampen ut på 67-67 og dermed måtte det ekstraomganger til for å kåre en vinner.

I ekstraomgangene var imidlertid Storm fullstendig overlegne og vant hele 13(!)-0 på den fem minutter lange ekstraomgangen og sikret seg dermed -seier og seriemesterskapet.

– Vi sto virkelig fram mot slutten. 13-0 i ekstraomgangene er imponerende. Dette viser at vi har vært det beste basketballaget i Norge over tid og det betyr mye for oss, sier Storm-trener Kenneth Webb.

Kongepokalen betyr alt

Tromsø Storm har flere ganger de siste årene vunnet grunnspillet og blitt seriemestere — tre ganger under Kenneth Webbs ledelse -, men har altså ikke vunnet sluttspillet og kongepokalen på 18 år. Seriegullet betyr nok mye, men langt fra så mye som en eventuell kongepokal vil bety for Kenneth Webbs mannskap.

– Det er like moro hver gang. Nå har jeg vært med og vinne tre seriemesterskapet og det betyr mer enn det vanligvis ville ha gjort på grunn av «Final Four»-formatet, men det er kongepokalen som er det store målet. Det skal likevel bli utrolig gøy å få gullmedaljene foran hjemmepublikummet neste søndag, sier Storm-kaptein Aslak Smalås.

– Vi har fortsatt en stor jobb foran oss. Vi får en fin avslutning på grunnspillet med hjemmekamp mot et meget bra Centrum-lag, men nå vil vi virkelig fått sikret oss kongepokalen, både for klubben og byen Tromsø som har ventet så lenge på dette, sier Kenneth Webb.

Smalås er enig med treneren.

– Vi ønsker å gå inn i sluttspillet ubeseiret i 2015, så vi skal være godt forberedt til Centrum-kampen og bruke den som et ledd i forberedelsene til det som skjer i Oslo 21.-22. mars-helga, sier kapteinen.

KAMPFAKTA

CENTRUM TIGERS 67 (31)-TROMSØ STORM 80 (37)

Perioderes: 13-17, 18-20, 19-18, 12-17, 0-13

Poeng Storm: Reggie Fuller 26, Keon Lawrence 20, Kiril Raykov 11, Arne Ingebrigtsen 7, Aslak Smalås 6, Nicholas Phillip 6, Henrik Lange 4. Flest poeng Centrum: Frank Nyborg 23. Flest returer, Storm: Keon Lawrence 18. AMMERUD BASKET 63 (25)-TROMSØ STORM 85 (38)

Perioderes: 7-22, 18-16, 19-22, 19-25

Poeng Storm: Reggie Fuller 26, Keon Lawrence 19, Nicholas Phillip 14, Henrik Lange 8, Aslak Smalås 8, Hani Issalhi 6, Marcus Wynn 2, Anders Solem 2. Flest poeng Ammerud: Nils-Paul Skåra 12. Flest returer, Storm: Reggie Fuller 18. Tilskuere: 66