Molde: Svensken ble presentert på en pressekonferanse i ettermiddag etter at både den medisinske testen gikk bra og den personlige kontrakten var signert.

24-åringen koster den nederlandske klubben 4,1 millioner kroner, og er tenkt som erstatter for landsmannen Fredrik Stenman.

Men selv om Johansson er veldig glad for at han får muligheten i Nederland, erkjenner han at det er med blandede følelser han nå forlater Molde.

— Det er veldig tungt å forlate Molde. Jeg har fått mange gode kompiser og har trivdes utrolig bra, men jeg har jobbet for dette helt siden jeg begynte å spille fotball, og jeg er veldig glad for at jeg får sjansen , sier Johansson til Romsdals Budstikke.

Han bekrefter at han gjør et solid lønnshopp, men vil ikke kommentere økonomien i den personlige avtalen.

For han har uansett det viktigste vært å få muligheten til å spille på et så høyt sportslig nivå som mulig. Nå går han til en klubb som er i sjiktet under de virkelige toppklubbene i Nederland, men med muligheter for både seriemedaljer og europacupspill.

- Hadde det vært en utlånsavtale tror jeg ikke jeg hadde sagt ja, men dette er kanskje den sjansen jeg får til å spille utenfor Skandinavia. Om et par år er jeg ikke så attraktiv i dette markedet, og derfor var det vanskelig å si nei , sier Johansson.

Han tror også på mye spilletid når sesongen i nederland sparkes i gang i august. Da er han også fullt restituert etter en skade som har holdt han utenfor spill noen uker nå.

- Spiller jeg slik jeg gjorde i fjor høst, så forventer jeg at det skal gå bra , sier Johansson.

Han står med én A-landskamp for Sverige, og var en av U21-landslagets beste spillere da Sverige arrangerte EM på hjemmebane for to år siden.