Sveriges skistjerne Charlotte Kalla (28) hadde en skuffende helg i Falun med 9. plass på 5 kilometer klassisk og 7. plass på 10 kilometer fri.

– Charlotte har det kanskje ikke så bra i sjelen, uttalte landslagets kvinnetrener Mattias Persson.

Kalla stormet ut fra mixed zone og droppet samtlige medier utenom SVT og TV4. Hun likte dårlig uttalelsen fra treneren.

– Den uttalelsen får virkelig stå for Mattias Perssons regning, sa en irritert Kalla.

— Vi skiltes som venner

Charlotte Kalla likte dårlig uttalelsen fra landslagstrener Mattias Persson (til høyre). Bildet er fra Tour de Ski i januar. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nå forteller Mattias Persson at han har skværet opp med Charlotte Kalla.– Vi snakket ut om alt sammen, sier Persson til Expressen.

– Vi diskuterte det jeg hadde sagt. Hun fikk si sitt, og jeg fikk si mitt. Og så var det ferdig med det, sier han.

Persson angrer ordbruken om at Kalla «har det kanskje ikke så bra i sjelen».

Mange har lest denne saken i dag:

– Det var et ord som ble feil. Og det ba jeg om unnskyldning for overfor Charlotte, sier Persson.

Ifølge landslagstreneren har Kalla godtatt unnskyldningen.

– Vi skiltes som venner i alle fall, sier han til Expressen.

Splittet svensk tropp

Det var en splittet svensk tropp som takket av etter verdenscupen i Sverige. Spliden i den svenske troppen kaltes «et åpent blødende sår» i avisen Norrbottens Kuriren.

– Det må være tøft for Charlotte å skulle forsvare Sveriges ære, ikke minst når de svenske langrennsherrene mer eller mindre er helt borte, kommenterte den norske landslagstreneren Egil Kristiansen til NTB i helgen.

Søndag ble Kalla hektet av i Mördarbacken allerede etter snaue to kilometer. Hun endte 34 sekunder bak vinneren Therese Johaug.

— Blir for mye for henne

Kalla var svært skuffet etter løpet og ville ikke kommentere noen ting etter to meget korte seanser på svensk og norsk TV. De svenske lederne sluste henne rett gjennom intervjusonen. Det svenske håpet sa ikke et ord til noen.

– Hun skal forsvare alt. Det blir for mye for henne. Det er grenser for hva hun kan tåle. Jeg tror heller ikke at hun kanskje kan si noe skikkelig om dette. Hun er veldig skuffet over resultatene, sa presseansvarlig Torbjörn Nordvall i det svenske skiforbundet etter nok en nedtur.

I verdenscupen sammenlagt etter 25 av 36 renn leder Johaug foran Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng. Kalla er nummer fire totalt.

Står over Lahti

Kalla velger å stå over helgens renn i finske Lahti for å være best mulig rustet til sesongavslutningen.

– Denne sesongen har inneholdt mange konkurranser for meg, spesielt i det siste. Jeg trenger en helg hjemme der jeg har tid til å fokusere på trening for å forberede meg best mulig til verdenscupavslutningen i Canada. Jeg ser fram mot den touren, sier Kalla i en pressemelding.

Tour of Canada går i perioden 1.-12. mars. (100 % Sport/NTB)