Det sammensatte europeiske laget tok seg overraskende til finalen med seier mot Sverige i semifinalen. Men i den første av tre finalekamper i Toronto tirsdag ble hjemmefavorittene for sterke, slik de også var da de to lagene møttes tidligere i turneringen.

Den store entusiasmen var ikke å spore i Air Canada Centre, ifølge det svenske nyhetsbyrået TT. Publikum lot seg ikke oppildne på samme måte som i et møte med landslag som Sverige, Russland eller USA. Heller ikke på isen gnistret det da Canada sørget for en oppskriftsmessig seier over gjestene.

— Det var som en førsesongkamp, sier en journalist som følger den nordamerikanske hockeyligaen.

Brad Marchand ga Canada ledelsen allerede etter vel to minutter i første periode, og Steven Stamkos fulgte opp med scoring etter vel 13 minutter. I andre periode reduserte slovakiske Tomas Tartar for Europa, men canadierne slo tilbake i tredje periode. Patrice Berger fastsatte sluttresultatet til 3-1. Mats Zuccarello var totalt sett på isen i 17 minutter og 28 sekunder, men noterte seg ikke for målpoeng denne gangen.

Den neste finalekampen spilles torsdag. Det spilles best av tre kamper i finalerunden, så canadierne kan sikre seieren i turneringen allerede da.

Zuccarello har vært sentral for Europa i verdenscup-turneringen. Han bidro til at Sverige ble slått i semifinalen. (©NTB)