I den direktesendte finalen på SVT blir Selbekk fremhevet for å ha en hovedrolle da laget hennes satte inn gullrykket mot rivalen AIK. For andre året på rad kunne Kareby ta på gullhjelmene.

Selv takker den ferske mesteren guttene for mye av det hun kan.

– De er tøffere, raskere og sterkere, og når jeg trener med dem må jeg bli bedre for å stoppe dem. Guttene har dessuten litt mer triks på lager, og da lærer jeg det og prøver det samme på jentetreningene. Og det funker.

Startet med gutter i Haslum

Selbekk fra Bærum, spilte med guttelag i Haslum før hun dro til Sverige for snart tre år siden for å gå på bandygymnas.

Mens bandy er en liten sport i Norge, og Selbekk ukjent, er hun en stjerne i vårt naboland. Hun briljerte med å skaffe laget straffe og senere scoret 3–0 målet, i kampen mot AIK som endte 3–1 i Stockholm.

18-åringen har hatt en strålende sesong der hun var ett mål fra å vinne skytterligaen i den øverste serien, med sine 18 fulltreffere og seks assists. I tillegg scoret hun tre mål i finalen (4–2) da laget vant verdenscupen i sesongstarten, et slags VM for klubblag.

BANDYSTJERNE I SVERIGE: Charlotte Selbekk fra Haslum. Foto: Gert Holmer

Hun ble kåret til Sveriges beste junior. For Norge ble hun avgjørende i VMs bronsefinale mot Canada i USA, der bæringen scoret vinnermålet.

Håper flere vil satse på bandy

— Jeg stortrives i Sverige, men det er flott å se at interessen for bandy i Norge er økende. Det betyr mye at landslaget tok en medalje, og jeg håper i alle fall at både jeg og landslaget kan inspirere til at enda flere jenter satser på bandy.

For hennes del er det styrken, at hun er så bra teknisk og har et bra skudd og god spilleforståelse, som gjør at hun utmerker seg.

Når årene på idrettsgymnaset i Vänersborg er over til sommeren, tenker hun å forbli i vårt naboland, for å satse på idretten. Faktisk er hun veldig god i fotball også, og spiller på et lag i 2. Divisjon.

— Nivået der er litt høyere enn i Norge.

Men selv om hun liker begge idretter, er det bandy som tar mest tid.

Umulig å leve av bandy som kvinne

— Guttene har hjulpet meg veldig mye. Jeg takker dem for mye av stigningen jeg har opplevd, men selvsagt har jeg trent mye.

- Er det mulighet for å bli bandyspiller på heltid?

— Da måtte jeg vært gutt og spilt i Russland, ler Charlotte Selbekk.

Hun håper at bandy skal bli OL-idrett.

–Bandy passer så godt for jenter. Der kan man henge med guttene mye lengre enn i mange andre idretter.

Det neste store målet kan bli VM i Kina i 2018. Kineserne har sagt at de er interessert i det mesterskapet.

Hør hvordan gjengen i Aftenpodden Sport hyller de norske etter suksessen i vinter.