Andrea Norheim blir lagvenninne med Ada Stolsmo Hegerberg i Frankrike. Andrea Norheim blir lagvenninne med Ada Stolsmo Hegerberg i Frankrike. Foto: Privat

Kun FIFA kan stoppe Andrea (17) fra å bli klar for verdens beste klubb

Andrea Norheim blir etter all sannsynlighet lagvenninne med Ada Hegerberg.

— Det er veldig stort. Jeg kjenner at jeg er veldig stolt over meg selv at jeg har klart dette, sier 17 år gamle Andrea Norheim.

Mandag var hun på plass i Frankrike for å bli enig med den ferske Champions League-mesteren Lyon om en avtale. De to partene kom til enighet, og etter planen skal talentet fra Bryne reise tilbake 29. juli for å gjøre seg klar for sesong som lagvenninne med blant andre Ada Hegerberg (20).

En helt ny hverdag

Kun én detalj gjenstår før Norheim kan se på seg selv som et offisielt medlem av spillerstallen til Lyon. Siden hun er under 18 år gammel må nemlig FIFA gi grønt lys for overgangen.

— Jeg har vært og snakket med Lyon og er blitt enig med dem om alt, men siden jeg er under 18 må FIFA godkjenne alt innenfor skole, bosituasjon og det fotballmessige. Så det er ikke helt klart ennå, for FIFA må godkjenne, men mellom meg og klubben er alt på plass, forteller 17-åringen.

At FIFA skal gi tommelen opp ser både hun og faren, tidligere Bryne-spiller Stig Norheim, på som en formalitet. At 17-åringen ser frem til en ny hverdag med noen av verdens beste spillere er det ingen tvil om.

— De er et av verdens beste lag, så det er veldig stort å skulle gå til dem. Det blir en helt annen hverdag. Det blir et helt nytt språk, jeg flytter fra familie og alt det trygge hjemme. Og spillerne lever i en helt annen verden enn jeg er vant med. Det er mye mer profesjonelt, sier hun.

Skal lære av Hegerberg

Norheim har landskamper for Norge på U-nivå, og var blant annet toneangivende da U17-landslaget sikret seg EM-billett i vinter. Til daglig spiller hun for Klepp. Neste sesong blir målet å venne seg til de nye omgivelsene i Lyon.

— Ambisjonene på sikt er å spille meg inn på laget til Lyon og komme på A-landslaget. Den første sesongen vil målet bare å bli kjent med alt det nye som språk og skole og alle sånne ting, sier hun.

17-åringen skal få språkhjelp av den norske storscoreren Ada Hegerberg, og fra før er vennen Tord Salte i klubbens akademi.

— Det gjør det trygt og godt. Det er veldig betryggende at jeg reiser ned og så er det andre som også kan norsk.

Hun tror det kan bli nyttig å spille med Norges best kvinnelige fotballspiller.

— Ada er veldig flink, og jeg tror jeg har mye å lære av henne, sier Norheim.